Circuit Park Zandvoort


23 August 1999

Zinderende autosport in Zandvoort

Vlijmscherpe acties en het snerpende Formule 1-geluid vormen de ambiance van een ongetwijfeld schitterende racedag op Circuit Park Zandvoort. Spectaculair hoogtepunt vormt het Formule 1-optreden van Ralf Schumacher en Alessandro Zanardi. Het Winfield/Formule 1-team in volle glorie op Zandvoort aanwezig. Daarnaast worden nog zeven zeer interessante races verreden. Kortom, zondag 5 september staat de toeschouwers zinderende autosport te wachten.

Vanaf kwart voor twee in de middag is het een uur lang Formule 1 geblazen op het Zandvoortse race-asfalt. Ralf Schumacher en Alessandro Zanardi rijden ieder twintig ronden over het 4,3 kilometer lange Circuit Park Zandvoort, in Formule 1-wagens volgens de specificaties van dit jaar. Zullen velen van de talloze bezoekers enkel voor de Formule 1-demonstratie komen, er is nog veel meer te beleven. Het raceprogramma is om van te smullen. Italiaanse hectiek in de Mégane Elf SportCup Italia. Het dit jaar wel bijzonder spannende Libertel Dutch Touring Car Championship, levert ieder race weer geweldige autosport. Spannende nationale competities in de merkenseries van Renault en Citroën. En wat te denken van de Renault Sport Clio Trophy. Maar liefst zevenenveertig coureurs rijden op Zandvoort de zevende ronde van deze Europese competitie. En tenslotte de Formula Arcobaleno met veel jeugdig talent vanuit de kartsport.

Programma
Zaterdag 4 september worden de trainingen gehouden van negen uur 's morgens tot even na vijf uur. Daarna volgt een race voor die rijders die zich niet gekwalificeerd hebben voor de Renault Sport Clio-race van zondag. De toegangsprijs is vijftien gulden voor duinen, tribune en rennerskwartier. Zondag 5 september begint het programma om tien uur en duurt tot circa zes uur 's avonds. De toegangsprijs bedraagt die dag 35 gulden voor duinen en tribune. Een bezoek aan het rennerskwartier kost twintig gulden extra. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, krijgen op beide dagen 50% korting op genoemde bedragen.
Iedere bezoeker ontvangt geheel gratis het 36 pagina's tellende full color programmablad met alle wetenswaardigheden over het programma van die dag en het Winfield/Williams Formule 1 team. Kaarten zijn vanaf heden in de voorverkoop te verkrijgen bij de circa 850 Ticket Box-kantoren (o.a. verkooppunten van Staatsloten). Bel voor het dichtstbijzijnde adres: 0900-9393 (75 ct. per minuut).

Na de 15 minuten durende warm up training (vanaf tien uur), begint het raceprogramma om half elf zondagmorgen 5 september met de Renault Mégane Elf SportCup Italia. Evenals in de Nederlandse versie, valt er voor de toeschouwers voldoende te beleven. Volop actie door het gehele startveld van meer dan veertig auto's.

Om 11.15 uur wordt de eerste van de twee races verreden in het Libertel Dutch Touring Car Championship. Dit Nederlands toerwagenkampioenschap is ongekend spannend. Maar liefst acht coureurs komen in aanmerking voor de titel, waaronder Cor Euser, Allard Kalff en Frans Verschuur. In het merkenkampioenschap heeft Renault de toon gezet voor BMW en Mitsubishi.

Op de scheiding van de ochtend en de middag start de Marlboro Renault Mégane Trophy. John de Vos en Pim van Riet voeren het klassement aan en zijn inmiddels niet meer te achterhalen door de kampioen van verleden jaar Phil Bastiaans. In de Junioren Cup (eerste of tweedejaars coureurs) is de strijd heel wat spannender. Frank Scholten, Roy van de Weijden, Rembert Berg en Manfred Bavelaar zijn hierin de grootste kanshebbers.

De Radio 538 Citroën Saxo Cup staat om 12.50 uur gepland. De competitie in deze merkenserie is losgebrand. Sandra van der Sloot begint de laatste fase van de '99 titelstrijd met een ogenschijnlijk riante voorsprong van twaalf punten. Debutant Jaap van Lagen liep de vorige race in Assen een forse achterstand op en staat nu derde in de titelstrijd achter Roel van der Scheer.

Van 13.45 uur tot 14.45 uur is het een uur lang Formule 1. Ralf Schumacher en Alessandro Zanardi zullen, verlost van alle spanningen tijdens een Grand Prix-weekeinde, ongetwijfeld een wervelend optreden verzorgen.

Om drie uur in de middag wordt dan de tweede race van de dag in het Libertel DTCC verreden. Gaat de eerste wedstrijd over acht ronden, tijdens het tweede optreden van de toerwagencoureurs is de uithoudingsslag vijf ronden langer.

Voor de Formule Arcobaleno wordt het startlicht om 15.50 uur op groen gezet. De serie debuteerde verleden jaar op Zandvoort en is als relatief betaalbare formulewagenklasse bedoeld voor rijders vanaf zestien jaar, die uit de kartsport komen. Ron van Toren leidt de titeldans voor Mason.

De smeuïge uitsmijter (16.40 uur) wordt verzorgd door de coureurs in de Renault Sport Clio Trophy. De dit jaar debuterende Europese serie kenmerkt zich door spectaculaire races en veel crashes. Sebastiaan Bleekemolen is de best geklasseerde Nederlander in deze klasse. Overige landgenoten die in Zandvoort aan de start verschijnen zijn Michael Bleekemolen, Phil Bastiaans, Coen Vink, Peter van Merkstijn, Pim van Riet en Meindert van Buuren.

Voor meer informatie kunt u kontakt opnemen met:

Dirk Buwalda
media@circuit-zandvoort.nl

Tel. 023 - 5 740 760
Fax. 023 - 5 740 761

© Copyright 1999, Circuit Park Zandvoort

Deel: ' Zinderende autosport in Zandvoort '
Lees ook