ZIPPO

Zippo Duitsland versterkt zijn buitenlandse activiteit

Emmerich, 27 januari 2003. Zippo GmbH uit Emmerich gaat door met de uitbreiding van zijn buitenlandse activiteiten. Na Oostenrijk levert de centrale in Duitsland de cult-aanstekers 'made in America' nu ook via lokale groothandelaren aan Nederland, België en Luxemburg. Tot dusver werd in Nederland geleverd via een zelfstandig importeur die nu met pensioen gegaan is. In België was een zusterfirma, Zippo N.V., actief. Door de nabijheid van Emmerich is het zinvol om beide markten vanuit Duitsland te bevoorraden.

In Nederland werd al met zes groothandelaren een overeenkomst gesloten, in België met vier. Samen bedienen zij meer dan duizend verkooppunten. 'Het zakencijfer bedraagt om en bij twee miljoen euro, waarvan twee derde in Nederland gerealiseerd wordt', zegt Rolf Löser, algemeen directeur van Zippo GmbH. Daardoor worden in Emmerich ook nieuwe jobs gecreëerd en nieuwe medewerkers aangesteld, zo Löser nog.

'Op de volgende voorjaarsbeurs Ambiente in Frankfort verwachten wij voor het eerst ook de Nederlandse en Belgische groothandelaren', zegt Guido Heuvelmann, marketingdirecteur van Zippo GmbH. Met een omzet van zowat 1,5 miljoen euro zou Ambiente (van 14 tot 18 februari in Frankfort) voor Zippo een der belangrijkste Duitse beurzen zijn, vult hij aan.

Over Zippo:

George G. Blaisdell kon nooit vermoeden dat hij in 1932 een Amerikaans symbool ontworpen had. De unieke en onverwisselbare benzineaanstekers van Zippo zijn sinds de jaren 1970 de standaard voor design, kwaliteit en betrouwbaarheid. Zij zijn de concretisering van the American Way of Life. Sinds de oprichting werden meer dan 375 miljoen Zippo-aanstekers geproduceerd. Nu verlaten er dagelijks meer dan 60.000 de fabriek in Bradford, Pennsylvania (USA).

Perscontact:

Ute B. Gesell, Thorsten F. Külper
sintaeks marketing and communication solutions
Gerhart-Hauptmann-Strasse 50, 55124 Mainz
Fon: 0 61 31 - 69 35 10
Fax: 0 61 31 - 240 68 55
E-Mail: zippo@sintaeks.de
Web: www.sintaeks.de

28 jan 03 11:44

Deel: ' Zippo Duitsland versterkt zijn buitenlandse activiteit '
Lees ook