Katholieke Universiteit Nijmegen

Kunst die Zit

Datum 19-3-2003 t/m 11-4-2003

Tijd van 08:30 tot 22:00 uur
Organisatie Katholieke Universiteit Nijmegen en Stichting Hortus Arcadie
Plaats Galerij UB, Erasmuslaan 36
Beschrijving Zitten is kunst met Kunst die Zit

Stichting Hortus Arcadie en Katholieke Universiteit Nijmegen onderzoeken dit jaar de artistieke en financiele realiseerbaarheid van een route van uiteindelijk 20 zitelementen. De route is gedacht als een doorlopend kunstpad over de terreinen van de KU Nijmegen, UMC St Radboud, park Brakkenstein en Hortus Arcadie. De ontwikkeling van het project Kunst die Zit is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Provincie Gelderland.

De 20 zitelementen worden vormgegeven door evenzoveel kunstenaars en vormgevers. Behalve aan artistieke criteria zullen de ontwerpen moeten voldoen aan criteria van bruikbaarheid, duurzaamheid en onthaasting. Het jaar 2003 wordt gebruikt voor verder onderzoek, de jaren 2004 t/m 2008 (naar verwachting) voor de realisatie van het project.

Om een eerste indruk te geven van Kunst die Zit vindt er van 19 maart t/m 11 april een presentatie plaats in de galerij van de Universiteitsbibliotheek. In de presentatie wordt de doelstelling en opzet van het project belicht en zijn er ontwerpschetsen en maquettes te zien van Frank Bezemer, Nicolas Dings, Henk Stallinga en Marc de Vree.

Onderdeel van de presentatie is ook een zittingsact van beeldend kunstenaar Rob Sweere, te houden op 2 april. Deze performance is mogelijk gemaakt door Stichting wAarde.

De heer Hirdes wethouder van Verkeer, Milieu en Verkeer zal op 2 april om 13.00 uur in de galerij van de Universiteitsbibliotheek het ´startschot´ geven voor de zittingsact van Rob Sweere en de slotmanifestatie van het duurzaamheidsjaar. Bij die gelegenheid zal hij ook stilstaan bij het project Kunst die Zit.

De expositie is te bezichtigen tijdens de openingsuren van de UB: maandag t/m donderdag 8.30 - 22.00 uur/vrijdag 8.30 - 20.00 uur/ zaterdag 9.00 - 17.00 uur.
Contactpersoon Judith van Beukering
Email j.vanbeukering@ufb.kun.nl
Telefoon 024 3611331

Deel: ' Zitten is kunst met Kunst die Zit '
Lees ook