Ingezonden persbericht

Zittende Kamerleden op kop van kandidatenlijst SP

Zeven vrouwen en zeven mannen staan achter lijsttrekker Jan Marijnissen (48, Oss) op de lijst van kandidaten waarmee de SP de komende Kamerverkiezingen ingaat. Kamerlid Agnes Kant (34, Doesburg) is de nr. 2 van de partij, gevolgd door haar collega-Kamerleden Harry van Bommel (39, Amsterdam) en Jan de Wit (56, Heerlen). Uitgaande van de laatste opiniepeilingen, die de SP zeven zetels toedelen, zijn Krista van Velzen, Ewout Irrgang en Ali Lazrak de nieuwkomers in de fractie. Vandaag stelde de Partijraad van de SP de top-15 voor de komende Kamerverkiezingen vast.

Van Velzen (26, Den Haag) is afkomstig uit de activistische vleugel van de vredesbeweging, Irrgang (25, Amsterdam) is voorzitter van het radicale Nieuw Republikeins Genootschap en Lazrak (53, Amsterdam) is journalist en tot voor kort maker van migrantenprogramma's bij de NPS. Verder op de lijst staan het Zuid-Hollandse Statenlid Fenna Vergeer (54, Leiden) en het Brabantse Statenlid Roovers (50, Dongen). Tussen hen in staan Arda Gerkens (36, Haarlem), werkzaam bij Milieudefensie, Piet de Ruiter (44), nu nog fractievoorzitter in de gemeenteraad van de binnenkort heringedeelde gemeente Leidschendam en Jolanda Gooiker (27), onderwijzeres uit Rotterdam.
De top-15 van de SP wordt compleet gemaakt door Rosita van Gijlswijk (27, Groningen) en Marcellino Bogers (43, Elst) - beiden afkomstig uit de vakbeweging. Bogers is tegenwoordig de helft van het succesvolle cabaretduo Ernesto & Marcellino, Van Gijlswijk landelijk scholings-coördinator van de partij. Op de 15de plaats staat Marianne Langkamp (30, Den Haag), momenteel medewerker van het fractieteam van SP. Kamerlid Remi Poppe komt niet op de lijst voor; hij had eerder al besloten na deze termijn zijn aandacht weer te gaan richten op buitenparlementaire activiteiten rondom milieu en landbouw.

Op 19 januari neemt het partijcongres in Den Bosch een definitieve beslissing over de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma. Het concept-programma wordt op 28 september gepresenteerd.

Meer informatie:
Tiny Kox 06 51329760

Zoekwoorden:

Deel: ' Zittende Kamerleden op kop van kandidatenlijst SP '
Lees ook