Ingezonden persbericht


Persbericht

5 september 2014

ZLTO en provincies promoten fruit van eigen bodem

ZLTO en de provincies Noord-Brabant en Zeeland promoten in een gezamenlijke campagne het fruit van eigen bodem. Vrijdag 5 september plukten de Gedeputeerden Yves de Boer (Brabant) en Kees van Beveren (Zeeland) goudrenetten en conference peren in de boomgaard van ZLTO leden. De campagne 'Zeeuwse oogst... Natuurlijk' en 'Pluk het beste van Brabantse bodem' is bedoeld om fruittelers een hart onder de riem te steken en de consument en fruitteler dichterbij elkaar te brengen.

De campagne vraagt aandacht voor het fruit van eigen bodem. Veel fruittelers hebben het momenteel zwaar als gevolg van de handelsboycot die Rusland heeft ingesteld voor Nederlands fruit. "Net nu de oogst van appels en peren begint. Dat tikt door op veel bedrijven. De slechte prijzen maakt telers onzeker over de toekomst", zegt ZLTO fruitteeltvoorman Olav Kavelaar. "Een beetje extra promotie van ons Zeeuwse en Brabantse fruit kan dan geen kwaad." Om de campagne te ondersteunen hebben in Zeeland en Brabant de gedeputeerden Kees van Beveren (ZLD) en Yves de Boer (NB) vandaag zelf peren en appels geplukt.

Appelplukdag

Morgen, zaterdag 6 september, en volgende week (13 september) organiseren fruittelers op verschillende plaatsen in Zeeland en Noord-Brabant de Nationale Appelplukdag (www.nfofruit.nl). Dan kan iedereen, jong en oud, zelf een mandje appels plukken. De ervaring van andere jaren leert dat tienduizenden mensen deze dag benutten als dagje uit en om zelf appels te plukken.

Deel: ' ZLTO en provincies promoten fruit van eigen bodem '


Lees ook