ZLTO kiest vier nieuwe bestuurders

Persbericht

ZLTO kiest vier nieuwe bestuurders

Den Bosch (24 november 2015) -Tijdens de Algemene Vergadering van ZLTO zijn vier nieuwe bestuurders gekozen en namen drie bestuurders afscheid. De nieuwe bestuurders zijn unaniem gekozen. Eén bestuurder krijgt binnen het bestuur een andere functie. En vier vakgroepvoorzitters zijn herbenoemd.

ZLTO is een vereniging van 15.500 boeren en tuinders in Zeeland, Noord Brabant en Zuid Gelderland. De Algemene Vergadering bestaat uit de voorzitters van de 63 lokale afdelingen. De drie bestuurders die afscheid namen, Peter de Koeijer, Herman van Ham en Maarten Rooijakkers, staan voor ruim 34 jaar bestuurlijke ervaring binnen de landbouw. Zij worden opgevolgd door Joris Baecke, Janus Scheepers en Jeanette van de Ven. De vierde nieuwe bestuurder is Jos Verstraten.

Nieuwe bestuurders

Jeanette van de Ven, uit Oirschot is binnen ZLTO en LTO Nederland voorzitter van de melkgeitenhouders. Dat doet ze al enkele jaren. Zij is het eerste vrouwelijke hoofdbestuurslid van ZLTO. "Geen woorden maar daden", zei Van de Ven in reactie op haar benoeming. Zij vertegenwoordigt in het ZLTO bestuur de veehouderij. In die rol is zij opvolger van Maarten Rooijakkers.

Janus Scheepers dankte de Algemene Vergadering voor het vertrouwen en zei: “We gaan voor een sterke sector.” Scheepers is melkveehouder in Heeze. Hij is benoemd tot voorzitter van de regio Midden Brabant en volgt Herman van Ham op. Scheepers is al jaren bestuurlijk actief op lokaal niveau als voorzitter van Kempen Zuidoost.

Akkerbouwer Joris Baecke uit het Zeeuwsvlaamse Nieuw Namen dankte ook de vergadering voor het vertrouwen en benadrukte dat het voor hem een grote uitdaging is Peter de Koeijer op te volgen als regiovoorzitter Zeeland. Eerder was hij actief als jonge boer in de Europese boerenorganisatie COPA. Landelijk heeft Joris Baecke de portefeuille Plantgezondheid en gewasbescherming.

Jos Verstraten uit Westerbeek volgt Toon van Hoof op als voorzitter van ZLTO melkveehouders. Verstraten was afdelingsvoorzitter in St. Anthonis. “Ik wil een bestuurder zijn met ambitie, transparant en eerlijk”, zo reageerde hij op zijn benoeming. Toon van Hoof blijft actief in het bestuur van ZLTO. Hij volgt Peter de Koeijer op als vicevoorzitter. De regiovoorzitters maken deel uit van het ZLTO bestuur. Vakgroepvoorzitters niet.

Herbenoeming

Sjef Lavrijsen (Eersel), Henk Raaijmakers (Deurne), Pieter Verhoeven (Oirschot) en Riet de Graaf (Nieuwendijk) zijn door de Algemene Vergadering herbenoemd als vakgroepvoorzitter voor respectievelijk Konijnenhouderij, Boomkwekerij, Kalverhouderij en Paardenhouderij.

De Algemene Vergadering nam afscheid van Peter de Koeijer, Maarten Rooijakkers en Herman van Ham.

Deel: ' ZLTO kiest vier nieuwe bestuurders '


Lees ook