Ingezonden persbericht


Zoe Butt houdt lezing in Witte de With

Dinsdag 5 juni spreekt Zoe Butt over samenwerking en haar ervaring met het ontwikkelen van curatoriële en artistieke projecten met kunstenaars in Cambodja, China en Vietnam. Zij maakt van 4 tot en met 8 juni kennis met de kunstwereld in Nederland, als gast binnen het internationaal bezoekersprogramma van het Mondriaan Fonds.

In haar lezing How attitude becomes form: Collaborative practice in Asia? vertelt Zoe Butt over belemmeringen en grenzen van de productie en presentatie van kunst in relatie tot de politieke context van Azië. Ook spreekt zij over de dilemma's waarvoor kunstenaars komen te staan bij het vinden van lokale en internationale erkenning, en over het belang van samenwerkingsverbanden en subsidies.

Zoe Butt is directeur en curator van Sàn Art (www.san-art.org), een onafhankelijke tentoonstellings- en onderzoeksruimte in Ho Chi Minh City, Vietnam. Daarnaast is ze curatorial manager van Post Vi-Dai, een privéverzameling van hedendaagse Vietnamese kunst met Ho Chi Minh City en Genève als uitvalsbasis. Over hedendaagse Aziatische kunst maakte zij meerdere tentoonstellingen en publicaties.

Locatie: Witte de Withstraat 50, Rotterdam, 19 uur Toegang gratis
wdw.nl

Deel: ' Zoe Butt houdt lezing in Witte de With '
Lees ook