Ingezonden persbericht

Zoektocht naar nieuw afvalsysteem Binnenstad en Assendorp

De afvalcontainers en vuilniszakken in de binnenstad passen niet meer in het straatbeeld en zijn te belastend voor de beladers van vuilniswagens. In Assendorp worden veel straten ontsierd door minicontainers die op de stoep staan. Daarom zoekt de gemeente Zwolle naar een alternatief afvalsysteem. De gemeente wil samen met ondernemers en bewoners tot een geschikte oplossing komen.

Vorig jaar hebben de gemeente, de bewoners van de binnenstad en van Assendorp, de Milieuraad Zwolle, vertegenwoordigers van Horeca Nederland, Citycentrum en de ROVA samen gewerkt aan een voorstel voor een nieuw afvalsysteem. Toen is vooral gezocht naar een systeem waarbij het huishoudelijk afval kon worden ingezameld. Hoewel de gemeente wel wist dat de afvalproblematiek niet gemakkelijk is op te lossen, bleek deze nog ingewikkelder te zijn dat eerst werd aangenomen. Daarom zoeken gemeente en betrokkenen nu eerst een oplossing voor het bedrijfsafval dat op de openbare weg wordt geplaatst. Dit afval vormt namelijk het grootste probleem. Het gaat daarbij om acht locaties.

Omdat het bedrijfsafval in de binnenstad de grootste prioriteit heeft, zal er in Assendorp voorlopig nog niks veranderen. Als er een oplossing is voor de ergste knelpunten van bedrijfsafval in de binnenstad, bekijkt de gemeente de mogelijkheden om de problemen van het huishoudelijk afval in de binnenstad op te lossen. Daarna is Assendorp aan de beurt. De gemeente verwacht dat eind dit jaar de eerste oplossingen worden toegepast.


---
Als het persbericht niet goed overkomt of als u álle actuele persberichten wilt zien:
https://www.zwolle.nl/cms/cms.nsf/V_LUSCW/73FDA042AE0928F1C12568AF00420EC6

Als het bericht uit het gemeenteblad Wijzer niet goed overkomt of als u alle actuele berichten wilt zien:
https://www.zwolle.nl/cms/cms.nsf/V_LUSCW/05E53E93C32E14B041256A060046715B

Wilt u uw abonnement op e-nieuws van de Gemeente Zwolle opzeggen? Dat kan door een leeg e-mailbericht te sturen aan afmelden@zwolle.nl


---

Zoekwoorden:

Deel: ' Zoektocht naar nieuw afvalsysteem Binnenstad en Assendorp Zwolle '
Lees ook