Zoenen met de Kerst

Planten en Kerst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In deze donkere tijd waren en zijn planten het symbool voor een terugkerend

voorjaar. We versieren ons huis met allerlei wintergroen. Sommige planten nemen een heel speciale plaats in bij de kerstviering. Denk maar aan de kerstboom en de maretak. Ook dit jaar organiseren de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht weer een Sparretocht vol informatie en plezier. Op 12 december bent u van harte welkom voor een vroege kerstwandeling zodat u tijdens de feestdagen beslagen ten ijs komt


Tijdens de traditionele Sparretocht op 12 december besteed de rondleider aandacht aan een aantal kerstgebruiken, tradities en misvattingen.We zingen met Kerstmis 'Oh denneboom', maar is de kerstboom eigenlijk wel een den?

Waar komt de Kerstboom trouwens vandaan en wat is de achtergrond van

de kustraditie onder de maretak? Wie nieuwsgierig is naar de antwoorden op deze vragen is van harte welkom. Er start een wandeling om 11.00 en 14.00 uur en de wandelingen duren ongeveer anderhalf uur. U kunt het Arboretum ook op eigen gelegenheid bezoeken. Ook op andere dagen zijn rondleidingen mogelijk. U moet deze wel van te voren aanvragen en ze zijn dan niet gratis.

Informatie

U vindt het Von Gimborn Arboretum aan de Vossensteinseweg 8 in Doorn (een zijstraat van de Driebergsestraatweg). Het Arboretum is op weekdagen geopend van 8.30-16.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00-16.00 uur. De toegangsprijs bedraagt f. 3,-. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de voorlichter van de Botanische Tuinen, mw.drs. Akkie Joosse, tel. 030-2537787, e-mail a.j.joosse@bio.uu.nl.

Deel: ' Zoenen met de Kerst in Botanische Tuinen Utrecht '
Lees ook