PERSBERICHT - 13 JULI 2001

Zaterdag 18 en zondag 19 augustus op Autotron

Zomer Oldtimerbeurs ontmoetingsplek voor breed publiek

Toen Autotron enkele jaren geleden de eerste Zomer Oldtimerbeurs op de activiteitenkalender zette, gebeurde dit met enige terughoudendheid. Zou een oldtimerbeurs in augustus wel voldoende belangstelling trekken? Is de handel geïnteresseerd in een beurs in deze tijd van het jaar.

En hoe denkt de consument daarover? Na die eerste Zomer Oldtimerbeurs waren alle vraagtekens verdwenen: de belangstelling was groot. Reden waarom er ook dit jaar op zaterdag 18 en zondag19 augustus weer een zomerhappening op de rol staat.

Reihalzend
Beursmanager Theo van Delft kijkt reikhalzend naar half augustus uit. "De Zomerbeurs is uitgegroeid tot een ware reünie van bezitters en liefhebbers van oldtimers. Het is ongetwijfeld één van de gezelligste beurzen die op Autotron worden gehouden. Daarom is het evenement ook zo in trek bij mensen die zelf geen klassieker in de garage hebben staan. De sfeer is altijd optimaal. Een bezoek aan de beurs is bovendien perfect te combineren met een paar onvergetelijke uurtjes in ons attractiepark."

Op ongedwongen wijze bieden handelaren in ruim driehonderdvijftig stands de meest uiteenlopende oldtimeronderdelen en -accessoires te koop aan: van potjes poets tot accu's en van koplamp tot zuigerveer. De bezitters van een klassieke automobiel grijpen de zomerbeurs aan om met gelijkgestemden breed uit te wijden over de tochten die zij met hun pronkjuweel dit jaar al hebben gemaakt en welke er voor het naseizoen nog op de agenda staan. Ook wordt van de mogelijkheid gebruik gemaakt om in een van de stands nog even een onderdeeltje op de kop te tikken, dat hoognodig aan vervanging toe is.

Tjokvol
Naast de tjokvolle accessoires- en onderdelenstands vormen de oldtimers een prachtig schouwspel. In de openlucht staan ruim driehonderd "oudjes" op een nieuwe eigenaar te wachten. Er worden klassiekers te koop aangeboden waarmee de nieuwe eigenaar als het ware zo de Autotron-poort uit kan rijden. Er worden echter ook exemplaren aangevoerd waarvan de niet-kenner zich met een frons in het voorhoofd zal afvragen of dit ongerestaureerde voertuig ooit nog asfalt onder de wielen zal voelen.

Een bezoek aan de Zomer Oldtimerbeurs is een gezellig dagje uit voor het hele gezin. Terwijl pa en ma enkele genoeglijke uurtjes tussen de oldtimers door brengen, genieten de kinderen met volle teugen van de vele attracties in het leukste autopretpark van Nederland. Ook het AutoDome is uiteraard het hele weekend toegankelijk. In de museumhal wordt ruim een eeuw autohistorie en vele facetten van de automotive industry op een aantrekkelijke interactieve wijze gepresenteerd.

Informatie
De Zomer Oldtimerbeurs is zaterdag 18 en zondag 19 augustus geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs (incl. attractiepark) bedraagt voor volwassenen 21,50 gulden, kinderen van 4 tot 12 jaar betalen 17,50 gulden.

Autotron is gelegen aan de A50 's-Hertogenbosch-Nijmegen en wordt op de ANWB-borden aangegeven. Voor informatie over de bereikbaarheid per openbaar vervoer, bel 0900-9292.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Autotron infolijn, 073-5233300.

Deel: ' Zomer Oldtimerbeurs in Autotron '
Lees ook