t/m 1 oktober: Planten uit de Oertijd

Veel plantensoorten in de Hortus zijn vroeg in de evolutie ontstaan en hebben miljoenen jaren met succes doorstaan. De tentoonstelling laat u deze overlevers ontdekken. Tijdens de expositie staan de varens centraal, ter ere van het 25-jarig bestaan van de Nederlandse Varen Vereniging. U kunt bij de portier een gratis wandelboekje ophalen. Bij de tentoonstelling is een uitgebreid activiteitenprogramma.

Zie www.hortusleiden.nl.

Prachtige plantenfossielen

Als onderdeel van de zomertentoonstelling 'Planten uit de Oertijd' toont verzamelaar Hans Steur in de Wintertuin van de Hortus zijn mooiste plantenfossielen. Er zijn zeer bijzondere exemplaren bij.

Zie www.hortusleiden.nl.

Cursus in drie middagen: Evolutie van de oerplanten

25 juli, 1 augustus en 8 augustus 2014: Cursus 'Evolutie van de Oerplanten'.

Een speciale editie van de cursus die Arend Wakker in verschillende botanische tuinen geeft over de evolutie in het plantenrijk. Dit keer gaat hij in drie middagen dieper in op de periode voor de bloeiplanten. Steeds volgt op een korte uitleg een rondgang door de Hortus. De cursus wordt gegeven op drie vrijdagmiddagen.

Zie www.hortusleiden.nl.

Grafische technieken: kunstenaars geven les

Het Oerplanten Atelier biedt kunstzinnige workshops aan voor 60+ers, liefst samen met kinderen of kleinkinderen. Deelname voor twee personen van verschillende generaties (60+hebben voorrang) 10,- per persoon dankzij een bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Weet u zo gauw zelf niemand, dan zorgt de Hortus voor een 'medecursist'.

Zie www.hortusleiden.nl.

Zomeravonden in de Hortus

In de maanden juli en augustus 2014 is de Hortus op woensdagavonden open tot 22.00 uur; entree tot 21.00 uur. Kom genieten van de avondsfeer in de Hortus! Het licht is mooi, de stad is stiller, en veel planten geuren 's avonds het meest intens. Op een aantal avonden is het HortusFestival - zie www.hortusfestival.nl.

En wie weet heeft u geluk en bloeit in de kassen de Victoria amazonica.

Zie www.hortusleiden.nl.

Verdere nieuwswaardige items:

Met een levende collectie is er altijd iets bijzonders.

* De allereerste tros bananen van de vernieuwde tropische kassen is recent verloot. De winnaar bleek in een kindertehuis te werken.

* Vaak zijn er bijzondere bloeiers.

* De gerenoveerde kassen zijn inmiddels prachtig groen, onze kaschef kan er leuk over vertellen n de gerenoveerde kas is genomineerd voor een staalbouwprijs.

Zie voor het complete programma www.hortusleiden.nl.

Deel: ' Zomeractiviteiten Hortus botanicus Leiden '
Lees ook