Gemeente Groningen

8
JUL
15.09

Nieuws

maandag 8 juli 2002

Zomeractiviteiten Natuurmuseum

Het Natuurmuseum biedt deze zomer veel activiteiten die leuk zijn voor volwassenen én kinderen. Bijvoorbeeld een wandeling door de Museumtuin. Of de tentoonstelling Flowering Inferno met rondleidingen in de kindertuinen. En wat dacht u van 'Roekoe...duiven op het dak!'. Een tochtje in het depot van het museum om daar wel 94 stadsvogels te bekijken en er alles over te leren.

De Museumtuin
De route loopt langs stenen en verschillende soorten planten met spannende eigenschappen. Het pad is ook geschikt voor visueel gehandicapten. Bij de balie zijn begeleidende boekjes te huur voor 2,30.

'Flowering Inferno' op de Kindertuinen
In het kader van de tentoonstelling 'Flowering Inferno' organiseren de drie Kindertuinen van het Natuurmuseum rondleidingen en diashows. Ze sluiten aan bij de thema's van de tentoonstelling 'Flowering Inferno': groei, bloei en verval.
De Kindertuinen staan in augustus in volle bloei! Na afloop van de rondleidingen kunt u zelf een kleurrijk boeket plukken om mee naar huis te nemen.

Aanvang programma's op alle Kindertuinen om 14.00 uur, kosten 2,-. Reserveren noodzakelijk via Natuurmuseum Groningen, deelname maximaal 20 personen per tuin.

Woensdag 14 augustus: Kindertuin Helpman (Helperpad) Woensdag 21 augustus: Kindertuin Beyum (Oude Beyumerweg) Maandag 26 augustus: Kindertuin Paddepoel (Coronastraat 1)

Filmprogramma: Wonder der bloemen
Speciaal bij de tentoonstelling 'Flowering Inferno' zal de prachtige film 'Wonder der bloemen' vertoond worden waarin te zien is hoe o. a. bloemen en planten versneld, vertraagd en achteruit opgenomen ontluiken.
Tijdens openingsuren van het museum, prijs bij museumtoegang inbegrepen.

In geuren en kleuren
In het programma 'In geuren en kleuren' gaan kinderen onder leiding van een museummedewerker met een bloementas met opdrachten door de tentoonstelling Flowering Inferno. Zo ontdekken ze wat lichte en zware geuren zijn, maken kennis met bloembezoekers zoals vlinders en bijen en zien hoe een paardebloem verandert van een bloem in een pluizenbol. Dinsdag 9, 16, 23, 30 juli en 6 augustus om 14.30 uur, 1,25 per kind (excl. museumtoegang). Een programma voor kinderen vanaf 6 tot ca. 12 jaar.

Roekoe... duiven op het dak!
Onder begeleiding van een museummedewerker bezoeken kinderen het depot en zien daar hoe het museum vogels verzamelt en bewaart. Ze bekijken de tentoonstelling met maar liefst 94 soorten stadsvogels met daarbij hun nesten en gaan met behulp van een leuk werkblad op zoek in het museum naar nog meer vogels.
Donderdag 4, 11, 18, 25 juli, 1 en 8 augustus, om 14.30 uur, 1,25 per kind (excl. museumtoegang). Een programma voor kinderen vanaf 6 tot ca. 10 jaar.

Voor alle programma's geldt: reserveren aanbevolen. Vol is vol.

Natuurmuseum Groningen is open van dinsdag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur. Maandag gesloten. Voor meer informatie en voor reserveringen kunt u bellen naar (050) 367 61 70.
Bezoekadres: Praediniussingel 59, 9711 AG Groningen.

Deel: ' Zomeractiviteiten Natuurmuseum Groningen '
Lees ook