Gemeente Enkhuizen

PERSBERICHT

Gemeente Enkhuizen

datum: 31 juli 2001

Zomeravond beiaardconcert met Anna Maria Reverté

Op dinsdag 7 augustus a.s. vindt het achtste concert plaats in de serie 'Zomeravond beiaardconcerten Zuidertoren Enkhuizen 2001'. Deze serie wordt georganiseerd door de Enkhuizer Klokkenspelvereniging en de gemeente Enkhuizen.

Gastbeiaardier Anna Maria Reverté uit Spanje zal deze avond van 20.00 tot 21.00 uur een concert uitvoeren. Zij zal tijdens dit concert werken van Haendel, Marais, Ribas en Leen 't Hart ten gehore brengen.

Anna Maria Reverté

Reverté werd in 1988 benoemd tot beiaardier van het `Palau de la Generalitat de Catalonia' (zetel van het Catalaanse Gouvernement) in Barcelona. Ze begon haar muziekstudie bij haar ouders, waarna ze deze vervolgde aan het conservatorium `Superior de Música' in Barcelona. Daar is zij afgestudeerd voor piano en solfège. Ze studeerde beiaard bij Maria Dolors Coll, Leen 't Hart, Todd Fair, Jacques Maassen, Arie Abbenes, Albert Gerken en Jaques Lannoy bij beiaardscholen in Nederland en Denemarken.

Ze won prijzen voor beiaarduitvoeringen in Berlijn (1991) en Miribel (Frankrijk 1994) en won in 1994 de eerste prijs voor beiaardarrangementen van het Wereld Beiaard Federatie Congres in Chambéry (Frankrijk). Recent maakte zij een drietal beiaard CD opnames. Ze gaf beiaardconcerten in veel Europese landen en in de Verenigde Staten. Dit jaar concerteert ze diverse malen in Nederland en Tsjechië.

Luistertuin

De Zomeravond beiaardconcerten kunnen uitstekend worden beluisterd in de luistertuin (beschikbaar gesteld door dhr. E. Wentzel) van banketbakkerij Massenberg, Zuiderkerkstraat 3. De ingang van de tuin wordt aangegeven en de entree is vrij. Tevens kunt u hier koffie of thee bestellen, desgewenst met iets erbij. Een andere luisterplaats is het Zuiderkerkhof waar de gemeente zorgt voor de aanwezigheid van stoelen. De ingang is aan de zuidkant van de kerk. Beide luisterplaatsen hebben hun eigen karakter waar het geluid van de beiaard verschillend ervaren wordt.

Voor meer informatie
: dhr. W. Haentjens, tel.: (0228) 315405

Programmaboekje
: Gerda de Jong, tel.: (0228) 36 01 17


Publiekszaken/Communicatie
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen

Telefoon (0228) 360 155 / 06 22 56 04 73
Fax (0228) 360 107
E-mail communicatie@enkhuizen.nl

Deel: ' Zomeravond beiaardconcert Enkhuizen met Anna Maria Reverté '
Lees ook