Gemeente Enkhuizen

PERSBERICHT

Gemeente Enkhuizen

Publiekszaken/Communicatie
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen

Telefoon (0228) 360 155 / 06 22 56 04 73
Fax (0228) 360 107
E-mail
communicatie@enkhuizen.nl

datum: 16 juli 2001

Zomeravond beiaardconcert met Aimé Lombaert

Op dinsdag 24 juli a.s. vindt het zesde concert plaats in de serie 'Zomeravond beiaardconcerten Zuidertoren Enkhuizen 2001'. Deze serie wordt georganiseerd door de Enkhuizer Klokkenspelvereniging en de gemeente Enkhuizen.

Dit zesde beiaardconcert wordt verzorgd door gastbeiaardier Aimé Lombaert uit België. Lombaert zal deze avond van 20.00 tot 21.00 uur werken van Van den Gheyn, Nees, Benoit en Verdi ten gehore brengen. Hij is stadsbeiaardier van Brugge en is als beiaardier verbonden aan de steden Poperinge, Geraardsbergen, Damme Brakel en Deinze.

Aimé Lombaert

Aimé Lombaert (Oudenaade 1945), studeerde aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Gent, het Lemmensinstituut en de Koninklijke Beiaardschool te Mechelen. Als gastbeiaardier concerteerde hij op bijna alle belangrijke beiaarden ter wereld. Lombaert is lid van de Brugse Klokkenspelvereniging en muzikaal adviseur van de internationale vereniging `Eurocarillon', met zetel te Brugge. Hij treedt vaak op als ontwerper-adviseur bij restauraties van beiaarden of installaties van nieuwe beiaarden en is (mede)auteur van diverse uitgaven over beiaarden.

De Zomeravond beiaardconcerten kunnen uitstekend worden beluisterd in de luistertuin (beschikbaar gesteld door dhr. E. Wentzel) van banketbakkerij Massenberg, Zuiderkerkstraat 3. De ingang van de tuin wordt aangegeven en de entree is vrij. Tevens kunt u hier koffie of thee bestellen, desgewenst met iets erbij. Een andere luisterplaats is het Zuiderkerkhof waar de gemeente zorgt voor de aanwezigheid van stoelen. De ingang is aan de zuidkant van de kerk. Beide luisterplaatsen hebben hun eigen karakter waar het geluid van de beiaard verschillend ervaren wordt.

Voor meer informatie
: stadsbeiaardier Frits Reynaert, tel.: (0228) 31 78 16

e-mail
: frits.reynaert@wxs.nl

Programmaboekje
: Gerda de Jong, tel.: (0228) 36 01 17

Deel: ' Zomeravond beiaardconcert met Aimé Lombaert in Enkhuizen '
Lees ook