Ingezonden persbericht

PERSBERICHT JULI 2002-07-04

Zomeravondactiviteiten in burgers' zoo

Op zes woensdagavonden in juli en augustus blijft Burgers' Zoo tot 22.00u open voor bezoekers. Vanaf 19.00u worden er diverse rondleidingen georganiseerd, is er een kijkje in de centrale keuken van het park mogelijk, zijn er informatiestands te bezoeken en kan er genoten worden van een poppentheater of een verhalenverteller. Zo'n vijftig vrijwilligers (IVN-dierentuingidsen) zetten zich op deze avonden in om iedereen te voorzien van gevarieerde informatie. Al meer dan 15 jaar trekken deze avonden duizenden bezoekers die volop kunnen genieten van de avondsfeer in het park.

Op deze avonden werden eertijds uitsluitend rondleidingen gegeven maar sinds vorig jaar is dit patroon doorbroken. Onder het motto 'voor elk wat wils' is het programma zodanig aangepast dat bezoekers op eigen gelegenheid het park kunnen bezoeken maar zich ook aan kunnen sluiten bij een rondleiding door een deel van het park. Hierbij is er keus uit drie verschillende routes die elk een uur duren. Er wordt om 19.00u en 20.00u gestart vanaf het Parkrestaurant.

Tot 21.30u is ook het Verzorgingscentrum bezoekbaar, met name de keuken waar alle diervoedsel wordt opgeslagen en toebereid. Er kan een kijkje worden genomen in voerbakken, bij de hooiberg en op de plaats waar het vlees voor de roofdieren wordt klaargemaakt. Het overzicht van de wekelijkse hoeveelheden voer zal voor menigeen een verrassing zijn. Naast het Verzorgingscentrum kan men ook de diertransportkisten bekijken. Gidsen laten zien in wat voor kisten neushoorns, antilopen, vogels of schildpadden vervoerd worden en vertellen over wat er allemaal komt kijken bij een dierentransport.

Verspreid door het dierenpark zijn informatiestands ondergebracht waar IVN-ers aan de hand van dier- of plantmateriaal wetenswaardigheden melden over bijv. ratelslangen, haaien en olifanten maar ook over tropische vruchten of vervellingen bij de spinkrabben. Zelfs over mest blijkt veel bijzonders te vertellen. Er zijn ook ludieke 'tastkisten' aanwezig waarin je als een blinde op de tast moet ontdekken wat voor een voorwerp daarin aanwezig is. Bij elke stand wordt tevens een puzzelvraag gesteld. Op het informatieformuliertje dat elke bezoeker bij de ingang krijgt, kan het antwoord worden genoteerd waarmee een soort rebus kan worden opgelost. Elke avond is er ook een speciale attractie in de Bush. Op vier avonden (10,17 juli en 7,14 augustus) is er in het Bushrestaurant een voorstelling van een poppentheater om 19.30u en 20.15u. Op dezelfde tijden is er op de overige twee avonden (24 en 31 juli) een verhalenverteller bij het Colahuisje in de Bush die daar voor jonge kinderen een spannend verhaal voorleest en aansluitend met de kinderen over dieren praat waarbij geprepareerde dierenhuiden gebruikt worden om te bevoelen.

Deelnemers aan de avonden krijgen vanaf 17.00u 2,50 Euro korting op de normale tarieven (Safaripark is 's avonds niet bezoekbaar). Het Bushrestaurant blijft tot 21.45u geopend en maakt het mogelijk om 's avonds in het dierenpark de maaltijd te gebruiken.

Verdere informatie: drs. J. Wensing, biol. manager Burgers' Zoo, tel. 026-4450373 internet: www.burgerszoo.nl

Deel: ' Zomeravondactiviteiten in burgers' zoo '
Lees ook