Carros

Zomerexpositie in Beurs van Berlage over Harley-Davidson

(12 juni 2001)

Advertising, muziek, film, fotografie, kunst en motoren van Harley-Davidson uit de periode 1903-2001.

Van 14 juli tot 9 september 2001 vindt in de Amsterdamse Beurs van Berlage de tentoonstelling 'Harley Freedom Forever' plaats. De tentoonstelling belicht de Harley-Davidson en de impact van deze motorfiets uit Milwaukee als icoon van de hedendaagse westerse cultuur. De selectie van ruim 25 unieke modellen van Harley-Davidson uit de periode 1903-2001 geeft een levendige impressie van de ontwikkeling van de motorfiets, het merk en de Harley-rider. Unieke exemplaren zoals onder andere het eerste Harley-model met riemaandrijving ut 1909. De 'Da Vinci' Harley-Davidson, geheel met ganzenveer beschilderd, die dit jaar verschillende prijzen in Amerika en Europa gewonnen heeft. Daarnaast worden er fabrieksracers getoond, waaronder de zeldzame Peashooter uit 1926 een XR uit de jaren '70, alsook een VR 1000, het huidige racemodel van Harley-Davidson. kortom, de legende.

Harley Freedom Forever belicht de motorfiets vanuit een sociaal-culturele invalshoek. Harley is meer dan een motor. Harley is film, Harley is fotografle, Harley is kunst, Harley is muziek. Al deze uitingen uit verschillende periodes worden in de tentoonstelling belicht. Daarnaast heeft een aantal afgestudeerde kunstenaars van de Hallo®-Academie in Amsterdam de opdracht gekregen om een werk te maken waarin het imago van Harley-Davidson anno nu volledig tot uiting komt. De kunstenaars presenteren tildens de opening op 13 juli aanstaande hun werk. Hierna zun de kunstwerken de gehele tentoonstellingsperiode te bezichtigen.

De tentoonstelling bevat eveneens filmmateriaal van verschillende Harley-Davidson events, als bijvoorbeeld de HOG Rally in Saint Tropez waar dit jaar 30.000 fans aanwezig waren Aan de hand van films en interviews worden de rijders, hun passie en de gehele Harley-Davidson-lifestyle nader belicht.

Door deze brede invalshoek biedt de tentoonstelling interessante aspecten van het merk, voor zowel de verstokte Harley-Davidson fan als de niet-motorkenner, als de cultuurminnaar. De opening van de tentoonstelling vindt plaats op 13 juli. Voor pers en genodigden wordt een speciale preview gehouden, waarvoor een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. Het programma hiervan wordt nader bekend gemaakt.

Deel: ' Zomerexpositie in Beurs van Berlage over Harley-Davidson '
Lees ook