Ingezonden persbericht


Persbericht 7 juni 2002

Groot spektakel in Culemborg
Van vrijdag 12 juli tot en met zondag 14 juli a.s. is er van alles te beleven in het centrum van Culemborg. Dan beleeft Culemborg Bijvoorbeeld namelijk haar 15e editie. Hoogtepunten van het weekend zijn onder andere het opstijgen bij de Lek van 30 heteluchtballons, een optreden van de Braziliaanse percussiegroep Giramundo en een optreden van een 50 koppig popkoor dat onder leiding van Peter Elbertse de allergrootste hits uit de muziekgeschiedenis ten gehore brengt. Zondag is de zwemklassieker Beusichem Culemborg één van de publiekstrekkers.

Het zomerfeest 'Culemborg Bijvoorbeeld' is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de regio. Het evenement trekt jaarlijks enkele tienduizenden toeschouwers en gezien het uitgebreide programma wordt ook nu een grote toeloop verwacht. Het programma ziet er in het kort als volgt uit:

Vrijdagavond 12 juli
De vrijdagavond wordt ingevuld door theater de Fransche School. Dit jaar staat een optreden van Compagnie Barrevoet op het programma: Tarde Piache (te laat gepiept). Het gaat om een komische ontroerende voorstelling over twee verveelde engelen, die op reis gaan om zich te goed te doen aan de kleurrijke avonturen van het aardse bestaan.

Zaterdag 13 juli
Het zaterdagavond programma is zeer gevarieerd en begint om 19.00 uur. Dan kiezen 30 luchtballons het luchtruim vanuit de Uiterwaarden, langs de Beusichemse dijk. Vervolgens is het om 21.00 uur tijd voor "Culemborg Van Slag": een muziekhappening van herkenning voor iedere generatie met Rock beats classic en Braziliaans slagwerk. Rock beats classic is een twee uur durend programma met medewerking van Jeroen van Veen, klassiek pianist, rockband Voorheen de knaapjes, het blazersorkest Brassband Eendraght en een wervelend optreden van de Singsations. Dit vijftig personen tellende popkoor brengt onder leiding van Peter Elbertse de allergrootste hits uit de muziekgeschiedenis van de laatst eeuwen ten gehore. In de pauze van Rock beats classic treedt de Brazilaanse slagwerkgroep Giramundo op.

Zondag 14 juli
Op zondag vindt er van 10.00 uur tot 17.00 uur een doorlopend programma plaats met onder andere de zwemklassieker Beusichem Culemborg (een zwemwedstrijd in de Lek over 6 kilometer), een koordloper uit de Kaukasus, circustheater Vladimir, de eerste steltloper ter wereld die over de kop gaat, diverse circusspelen voor de jeugd, zoals kogellopen, draad lopen, jongleren en op een wiel fietsen, een poppentheater dat geheel in het kader staat van het thema, een ijsklimwand simulator, rondtrekkende verhalenvertellers en de traditionele jaarmarkt, verzamelmarkt en boekenmarkt.

Deel: ' Zomerfeest in Culemborg '
Lees ook