PERSBERICHT - 29 JULI 2001

Zomertuin Keukenhof open vanaf 2 augustus

Zomerhof: paradijs voor liefhebbers van natuur, kunst en cultuur

Wie denkt dat de Zomerhof niet meer is dan een zomerse variant van de bekende voorjaartentoonstelling op de Keukenhof heeft het mis.

Natuurlijk, op het eerste gezicht is er een overweldigende pracht aan zomerbloemen en -planten, ingebed tussen oude eiken, prachtige waterpartijen, rustieke wandelpaden, bloemenparades, een doolhof van taxussen en een historisch tuin uit de tijd van Jacoba van Beieren.

Maar wie even verder kijkt, ontdekt veel meer en komt tot de conclusie dat de Zomerhof een ongekende afwisseling biedt voor een dag ongestoord genieten. Met een unieke kunstroute langs 175 beelden, sculpturen, objecten en schilderijen. Er is een fototentoonstelling over Zuid-Holland. Overal is klassieke muziek te horen en in de weekends zijn er creatieve workshops voor jong en oud. Dat alles van 2 augustus t/m 16 september, elke dag van negen tot zes.

Onthaasten

De Zomerhof is ideaal als "het andere dagje uit". Geen schreeuwende drukte, denderende gettoblasters en knetterende attracties. In de zomertuin en in de paviljoens is het volop genieten van dahlia's, begonia's, lelies, eenjarige zomerbloemen, orchideeën, asters, freesia's, cyclamen, potchrysanten en combinaties van vaste planten met kuip- en terrasplanten. En temidden van dat alles klinkt op gezette tijden licht klassieke muziek.

Dit vormt het zinnenprikkelende decor voor de expositie "Zomervertellingen", een unieke kunstroute langs 175 kunstwerken van 23 verschillende kunstenaars. Het is tevens de omlijsting van de fototentoonstelling "Zand, water, veen", waarin drie fotografen een kenmerkende reportage tonen van de provincie Zuid-Holland.

Creatief bezig zijn

Wie zich onder leiding van kunstenaars wil bekwamen in glas bewerken, zeepsteen snijden en beeldhouwen kan in de weekends tussen 11.00 uur en 15.00 uur terecht bij een van de workshops. Ook kinderen zijn daar welkom. Daarnaast kunnen de jongste bezoekers zich uitleven op de speelweide en de kinderboerderij, een spannende speurtocht maken met een beloning of (ver)dwalen in het grote groene doolhof.

Programma

De Zomerhof op het landgoed Keukenhof in Lisse is geopend van 2 augustus t/m 16 september, dagelijks van 9.00 uur tot 18.00 uur. De kassa is open tot 17.00 uur. Er zijn toegangsprijzen voor volwassenen, kinderen en senioren, groepen en seizoenabonnementen. Voor meer informatie over fietsarrangementen, lunchreserveringen en weekend-workshops, kan men bellen met de Zomerhof op 0252 465 555 of kijken op de website: www.keukenhof.nl

Voor meer informatie en fotomateriaal:
De Zomerhof, afdeling PR, tel: 0252 - 465 505.

Deel: ' Zomerhof is meer dan alleen maar Zomertuin Keukenhof '
Lees ook