Gemeente Helmond


2 juli 2002
Zomerkermis van vrijdag 12 tot en met donderdag 18 juli

Sensationele attracties, betaalbaar vertier voor jong en oud en niet te vergeten: sfeer en gezelligheid. Vrijdag 12 juli om klokslag 17.30 uur wordt het startsein gegeven voor de Helmondse zomerkermis. De binnenstad is vanaf dat tijdstip zeven dagen het domein van kermisexploitanten en -klanten. Helmond kermis is dankzij z'n unieke sfeer en entourage uitgegroeid tot veruit de mooiste van Zuidoost Brabant. En natuurlijk de gezelligste!

Traditiegetrouw verwelkomt Helmond weer een aantal nieuwe en bijzondere attracties. Nieuw voor Nederland is bijvoorbeeld de Salto-Trampolino, een stellage met trampolines en elastieken, zo'n acht meter hoog. Hangend aan een elastiek kunnen de kermisklanten zich volledig uitleven.
De Salto-Trampolino wordt opgebouwd op het parkeerterrein achter Obragas (Watermolenwal). Voor kinderen komt hier de Astro Liner te staan. Een raket waarin een film wordt vertoond. De passagiers maken zo een boeiende ruimtereis naar de maan. Net echt! Nieuw voor Nederland is ook de Wellenflug, een uitschuifbare zweefmolen. Spectaculair, schitterend om te zien en prachtig verlicht. Dit gevaarte, zo'n 25 meter hoog, komt op het Speelhuisplein te staan.

Ook de kleintjes komen aan bod
Het is slechts een greep uit het totale aanbod van ruim zestig attracties. Zo is ook de wildwaterbaan terug van weggeweest, maar dan wel in een nieuwe versie. Deze Jungle River staat op de Ameidewal. Verder komen trekpleisters als de Rock 'n Roller, Catapult, Police Academy II en voor kinderen de Jumping Jungle. Deze laatste attractie is een soort mini-Free Fall met een mast van acht meter hoog. Steeds vier kinderen worden in een kooi omhoog getrokken door een aap. Daarna `vallen' ze zachtjes naar beneden.
Natuurlijk ontbreekt ook de klassieke draaimolen niet, evenals de vele behendigheidsspelen met leuke prijzen en de geur van poffertjes, suikerspinnen en andere lekkernijen. Kortom: een groot feest, ook voor kinderen.
Opening met prijzenregen
De kermis wordt vrijdag 12 juli om 17.30 uur geopend door zanger Def Rhymz en wethouder Tielemans, op het Speelhuisplein, naast het Bavariapaviljoen. Hier geeft Def Rhymz een optreden. Aansluitend reikt wethouder Tielemans de prijzen uit van een speciale loterij. Maar liefst vierduizend krasloten worden hiervoor gratis verspreid in Helmond. Onder meer door Plaza Café, Entre les Deux en tijdens de Brabantse Markt op zondag 30 juni in de Kasteeltuin. Hoofdprijs is een bedrag van 350 euro.
Een prijsvraag wordt ook georganiseerd in samenwerking met Radio 8FM. Voorafgaand aan de kermis zijn in het programma Rijk en Van Brabant prijzenpakketten te winnen. Met vrijkaartjes voor diverse attracties. Vijftig pretpakketten gaan de deur uit.
Live muziek en vuurwerk
De Helmondse kermis staat garant voor zeven dagen uitbundig plezier. Terrassen in de binnenstad geven goed uitzicht op het evenement dat bovendien wordt omkleed met live muziek. Op het Bavaria-paviljoen, boven de fietsenstalling op het Speelhuisplein, klinkt vrijwel dagelijks live muziek. Met optredens door onder meer George Baker, Albert West, Eddy Wally en The New Four. Ook een Marco Borsato-look-alike beklimt het podium. Voor jongeren is er vrijdagavond vanaf 23.30 uur het Cool Down Café, met optredens door twee discjockey's.
Met het oog op de naderende vakantie is dinsdagavond 16 juli uitgeroepen tot Beierse Avond, met een optreden door Die Gipfelfreunde. Dit evenement wordt gehouden op het Heinekenpodium, ter hoogte van het Speelhuisplein (kant Watermolenwal). Woensdagavond 17 juli barst tussen 10.00 en 11.00 uur een grote vuurwerkshow los boven het kermisterrein.

Prijzen en openingstijden
De kermisexploitanten rekenen in Helmond deze zomer niet meer dan 2 euro per rit, terwijl bij de kinderzaken hooguit 1 euro moet worden betaald. Maandagavond geldt tussen 18.00 en 19.00 uur het Euro Happy Hour. Dan gelden halve prijzen voor de kinder- en vermaakzaken. Exploitanten houden speciale acties en er trekt een clownsparade over het kermisterrein.

Openingstijden zomerkermis 2002: vrijdag 12 tot en met donderdag 18 juli van 12.30 tot 01.00 uur. Zondag vanaf 13.00 uur.

Het kermisterrein is ook dit jaar gelegen op de Markt, de Watermolenwal, het parkeerterrein Energiehuis, het Speelhuisplein en het Ameideplein.

Deel: ' Zomerkermis van 12 tot en met 18 juli in Helmond '
Lees ook