PERSBERICHT - 24 JANUARI 2000

Zomervakantie 2000 in Zwitserland: Breed zomeraanbod

Wie overweegt deze zomer met vakantie naar Zwitserland te gaan, maar nog niet precies weet waarheen, kan aan de hand van de brochure "Zomervakantie 2000" van Zwitserland Toerisme tal van ideeën opdoen. De brochure bevat algemene gegevens over toeristische highlights en ook specifieke streekinformatie.

Highlights
De zomerbrochure geeft allereerst een korte karakteristiek van het landschap, de mensen, cultuur, steden en reismogelijkheden. Daarna worden alle vakantiegebieden apart behandeld, met hun specialiteiten en een overzicht van evenementen in zomer en herfst 2000.

Een actieve zomer
In de zomerbrochure van Zwitserland Toerisme wordt ruim aandacht besteed aan de mogelijkheden voor een actieve vakantie te voet, met fiets en mountainbike, inlineskates, op het water of door de lucht.

Internet
Veel informatie uit de zomerbrochure is ook op de totaal vernieuwde website van Zwitserland Toerisme te vinden: www.zwitserland.nl. De site bevat tal van interessante links, actuele informatie en speciale reisaanbiedingen, die online te boeken zijn.

Gratis bellen en faxen
Wie de zomerbrochure wil aanvragen, kan gratis bellen en faxen naar Zwitserland Toerisme: telefoon 00800 100 200 30 en telefax 00800 100 200 31. Het callcenter is 7 dagen per week bereikbaar van 8-21 uur. (Nederlandstalige service ma-vr 8-17 uur), ook voor boekingen van o.a. hotels, treintickets en arrangementen.

Op stap in Wallis:
Nederlandstalige wandelbrochure

De favoriete vakantieregio van de Nederlander in zomers Zwitserland is Wallis, ondermeer door zijn ongekende wandelmogelijkheden voor zowel recreatiewandelaars als bergwandelaars en alpinisten. Zwitserland Toerisme en Wallis Toerisme hebben de (berg)wandelmogelijkheden gebundeld in het 24 pagina's tellende, Nederlandstalige miniboekje "Op stap in Wallis".

9000 Km wandelwegen
Wallis, met zijn ruim 9000 kilometer wandelwegen, meer dan 50 toppen boven de 4000 meter, gletsjers, bergkloven en
natuurbeschermingsgebieden is een uitgelezen gebied voor elk type wandelaar. Wie belangstelling heeft voor geschiedenis, volgt bijvoorbeeld het spoor van de Walsers op de Grote Walserweg. Maar ook de wandelwegen langs de "Suonen", in vroeger eeuwen aangelegde irrigatiekanalen, zijn zeer de moeite waard. Wie van avontuur en een sportieve uitdaging houdt komt helemaal aan zijn trekken bij het maken van een gletsjeroversteek of een hooggebergtewandeling.

Themawandelen
Tal van wandelwegen in het Wallis zijn aan een bepaald thema gewijd, bijvoorbeeld het geneeskrachtige-kruidenpad, de Alpenbloemenpromenade, het wolvenpad, de zintuigenroute en het wijn-educatiepad. Veel VVV's in het Wallis organiseren `s zomers ook geregeld wandelingen met een thema, bijvoorbeeld over planten, mineralen, bergwild of cultuur.

Informatie
Het boekje "Op stap in het Wallis" bevat informatie over de verschillende wandelroutes, adressen van VVV's en wandelorganisaties en gegevens over veiligheidsaspecten en wandelarrangementen. De brochure is aan te vragen bij Zwitserland Toerisme, telefoon 00800 100 200 30 (gratis nr.), waar ook de arrangementen uit de brochure te boeken zijn.

Nieuwe voordeelpassen Swiss Travel System:
Zwitserland met trein, bus en boot

Zwitserland is een openbaar-vervoerland bij uitstek, ook voor de vakantieganger. Tot de hoogtepunten behoren zeker rondreizen met beroemde panoramatreinen en rondvaarten met de statige stoomschepen over de grote meren. Het Swiss Travel System maakt het mogelijk het hele openbaar-vervoernetwerk met voordeelpassen te bereizen. In 2000 zijn er diverse kortingsmogelijkheden en nieuwe varianten van bestaande voordeelpassen bijgekomen, die de reiziger nog meer flexibiliteit bieden.

Voordeelpassen
De bekendste voordeelpas is de Swiss Pass voor vrij reizen met trein, bus en boot door heel Zwitserland gedurende 4, 8, 15 dagen of een maand. Inbegrepen zijn ook tram en bus in 35 steden. Aan het assortiment is een 21-daagse pas toegevoegd. Nieuw is ook dat twee of meer personen die samenreizen de pas elk met 15% korting kunnen kopen.

De Swiss Flexi Pass biedt dezelfde mogelijkheden als de Swiss Pass. Tot nu toe was er een 3-daagse pas, te gebruiken binnen een periode van 15 dagen. Vanaf 2000 is er keus uit Swiss Flexi Passes voor naar keuze 3 tot en met 9 dagen binnen een verruimde geldigheidsperiode van een maand. Ook voor deze passen geldt de extra kortingsregeling van 15%.

Veel voordeel kan ook de Swiss Card opleveren en voor gezinnen de Swiss Family Card, waarop kinderen t/m 15 jaar gratis meereizen.

Informatie
Meer informatie met prijzen van alle voordeelpassen is te vinden in de folder "Swiss Travel System", aan te vragen bij Zwitserland Toerisme, telefoon 00800 100 200 30 (gratis nr.). De passen zijn te koop bij Zwitserland Toerisme en vanaf dit jaar ook bij NS Travel, telefoon 030 - 297 72 91.

Deel: ' Zomervakantie 2000 in Zwitserland breed aanbod '
Lees ook