Zondag 4 oktober: open dag Jachthaven 't Raboes in Eemnes


Jachthaven op 5 minuten van 't Eemmeer

EEMNES, 20150928 -- Zondag 4 oktober organiseert Jachthaven ’t Raboes een open dag. Van 10.00 – 17.00 uur kunnen belangstellenden kennismaken met deze bijzondere plek aan de monding van de Eem. Watersportliefhebbers en natuurgenieters vertoeven hier graag als ligplaatshouder of als dag-recreant. Tijdens de open dag zijn er activiteiten die de bezoeker de sfeer en omgeving van ’t Raboes laten proeven en beleven. Ideaal voor booteigenaren die op zoek zijn naar een nieuwe ligplaats voor hun boot in een nog ongerept stukje natuur.

Oriënteren op een nieuwe ligplaats
“Voor veel booteigenaren is het najaar een periode waarin men zich gaat oriënteren op een nieuwe ligplaats voor de boot in het volgend vaarseizoen. Van onze ligplaatshouders en menig passant horen wij vaak terug dat ’t Raboes zich duidelijk onderscheidt van andere jachthavens in de regio. Niet alleen vanwege haar ligging maar vooral vanwege haar betrokkenheid bij de omringende natuur,” aldus Ingrid de Jong, havencoördinator op ’t Raboes. “Hoe wij die betrokkenheid tonen, laten wij de bezoekers tijdens de open dag zelf beleven. Op 4 oktober hebben wij daarom een programma voor jong en oud.”

Open dag activiteiten:
Varen met optimisten voor de jeugd vanaf 7 jaar
Kinderen zijn van harte welkom en kunnen onder professionele begeleiding hun eerste rondjes in de Optimist varen. Na een korte basisinstructie gaan de kinderen onder begeleiding vanuit ’t Raboes richting het Eemmeer om daar een rondje te zeilen. Ieder heel uur start er een clinic.

Struinen langs de waterkant met een natuurgids
Op ’t Raboes loopt er een struinnatuurpad de polder in en richting het Eemmeer. Natuurgids Celine Roodhart vertelt langs de waterkant alles over het waterleven daar, van plant tot kikker. Zij legt er uit hoe vogels te herkennen zijn aan hun verenkleed en geluid. Leuk voor jong en oud!

Vogels ringen
Vogelwerkgroep ’t Gooi houdt op ’t Raboes trektellingen en ringvangsten bij. Ook 4 oktober zijn de ringers aanwezig en kunnen zij alles vertellen over de vangmethodes en het ringen van rietvogels als karekieten, zwartkoppen en ijsvogels.

Raboes-honing slingeren en tappen 
Afgelopen zomer zijn zo’n 40.000 bijen in de kasten op ’t Raboes druk bezig geweest om honing te verzamelen. Op 4 oktober gaat de imker Bart Hilhorst deze honing slingeren en opvangen in een groot vat. Bezoekers kunnen dit meemaken en na afloop hun eigen potje Raboes-honing vullen.

Ontspannen op ’t Raboes 
Bezoekers kunnen de sfeer proeven in de jachthaven, kennismaken met de havenmeesters, vrije ligplaatsen bekijken en Raboes-lid worden. Op 4 oktober geldt een speciaal kennismakingstarief voor het nieuwe vaarseizoen.

[Kenmerkend voor 't Raboes is haar ligging midden in de natuur]

Kenmerkend voor 't Raboes is haar ligging midden in de natuur. (klik voor vergroting)

Een middag sloepvaren winnen
Bezoekers die zich vooraf inschrijven op de open dag ontvangen een registratiecode. En met die registratiecode maakt de bezoeker kans op een dagdeel sloepvaren. Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar info@raboes.nl

Over ‘t Raboes
De Stichting van het gebied en de beheerder, de familie Schoonderbeek, maken van ’t Raboes een plek waar mensen plezier beleven aan de natuur, het water, de rust en cultuur. Daarbij staat de zorg om het landschap centraal. Duurzaam ontworpen gebouwen weerspiegelen de lokale historie in een nieuwe context met sociaal-culturele activiteiten als lezingen over zeldzame vogels of over de impact van de elementen op het gebied, een polderexcursie of een open podium voor regionale kunstenaars.

Bereikbaarheid
Jachthaven ’t Raboes ligt aan het einde van de Nieuwe Maatsweg te Eemnes. In Eemnes volgt u de bruine toeristische borden richting ’t Raboes (let op: de veerpont Eemdijk-Eemnes vaart niet op zondag). Adres: Raboes 1, 3755 NR Eemnes

Voor meer informatie kijk op www.raboes.nl 


Deel: ' Zondag 4 oktober open dag Jachthaven 't Raboes in Eemnes '
Lees ook