Zondagse Valentijn zorgt voor vroege stijging online bloemenverkoop


Leiden, 20160210 -- De Valentijnsdrukte komt dit jaar vroeg op gang. De dagen voor Valentijnsdag worden bijna zes keer zoveel bloemen verkocht ten opzichte van een ‘gewone dag’. Steeds meer mensen bestellen hun bloemen online en doordat Valentijnsdag dit jaar op een zondag valt, ziet online bloemenwinkel Rozenbezorgen.com de verkoopaantallen van hun rozenboeketten al in de week vóór Valentijnsdag met ruim 500 procent stijgen, ten opzichte van vorig jaar toen Valentijnsdag viel op een zaterdag.

“We merken nu al dat de vraag naar rozen vele malen groter is dan normaal,” zegt Peter de Jong, initiatiefnemer van de online bloemenwinkel. Reden hiervoor is dat Valentijnsdag dit jaar op een zondag valt. “Meestal trekken we de meeste bezoekers op de dag voor Valentijnsdag of op de dag zelf. Nu valt Valentijnsdag op een zondag en merken we dat de vraag naar rozen nu al flink op gang is gekomen.”

Hoewel verschillende online bloemisten hun bloemen ook op zondag laten bezorgen, nemen veel mensen het zekere voor het onzekere door hun bloemen al een paar dagen voor Valentijnsdag te bestellen. Zo zag de online bloemenwinkel vooral de vraag naar rode rozen flink stijgen. De rode roos is nog altijd de meest populaire bloem rond Valentijnsdag. Wie denkt dat er geen andere kleuren bloemen worden besteld, heeft het mis. Ook andere voorjaarskleuren zoals roze, oranje en gele rozen doen het goed als Valentijnscadeau.

Opvallend is dat ook het klantenbestand van de online bloemist ieder jaar rond Valentijnsdag verandert. “Doorgaans krijgen we vooral vrouwelijke bezoekers op onze website, maar rond 14 februari zien we ieder jaar weer een fikse stijging in het aantal mannelijke bezoekers. Kennelijk zijn het vooral de mannen die hun vrouw of vriendin op Valentijnsdag willen verrassen met een bos rozen.”


Deel: ' Zondagse Valentijn zorgt voor vroege stijging online bloemenverkoop '




Lees ook