Nationale Vereniging de Zonnebloem

Breda, 7 maart 2003

ZONNEBLOEM ZOEKT ENTHOUSIASTE ARTSEN
VOOR VAARVAKANTIES IN 2003

De Nationale Vereniging de Zonnebloem is naarstig op zoek naar artsen die dit jaar als vrijwilliger aan een vaarvakantie voor zieken en gehandicapten deel willen nemen. Tot half november heeft de Zonnebloem 37 van dergelijke vakantiereizen met het eigen hotelschip "mps de Zonnebloem" op het programma staan. Daarvan gaan er 33 over de Rijn naar Duitsland en 4 over de Nederlandse wateren. In totaal vervoert het volledig aangepaste en van alle comfort voorziene Zonnebloemschip dit jaar 2300 zieke en gehandicapte passagiers, ruim 60 per reis. Het gaat om veelal zwaar hulpbehoevende mensen, die afhankelijk zijn van intensieve (verpleegkundige/medische) verzorging en begeleiding. Daarom is er elke reis een ruim 60 personen tellende vrijwilligersgroep aan boord, waarvan een 25-tal verplegenden en een arts deel uitmaken.

Informatiegids
Uiteraard neemt de Zonnebloem de verblijfkosten van de vrijwilligers (huisvesting en voeding) voor haar rekening en worden ook de reiskosten naar en van thuishaven Arnhem vergoed. Bovendien sluit de organisatie voor alle deelnemende vrijwilligers een goede verzekering af. Artsen die zich een weekje (van maandagmorgen t/m zaterdagmorgen) als vrijwilliger tijdens zo'n vaarvakantie in willen zetten, kunnen bij de Zonnebloem een informatiegids met aanmeldingsformulier aanvragen: Postbus 2100, 4800 CC Breda. Telefoon: (076) 564 63 55. E-mail: verzorgerslijn@zonnebloem.nl


---

------

Mededeling voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: Nationale Vereniging de Zonnebloem, afdeling communicatie: René Rijkers, tel. (076) 564 63 11.
info@zonnebloem.nl

Deel: ' Zonnebloem zoekt enthousiaste artsen voor vaarvakanties in 2003 '
Lees ook