Nationale Vereniging de Zonnebloem

Breda, 7 juni 2002

Ruim helft gasten en vrijwilligers ziek

ZONNEBLOEMVAKANTIE IN DEINZE (BELGIË)
MOGELIJK GETROFFEN DOOR VIRALE INFECTIE

Tijdens een vakantie van de Nationale Vereniging de Zonnebloem in het Belgische Deinze, zijn in de nacht van dinsdag op woensdag een 30-tal gasten en vrijwilligers ziek geworden. Een van de vakantiegasten is inmiddels uit voorzorg in het ziekenhuis opgenomen. Ook een aantal andere vakantiegasten van Vakantie- & Vormingscentrum de Ceder zijn door de ziekteverschijnselen getroffen. De klachten, hevige diaree en overgeven, duidden in eerste instantie op een voedselvergiftiging, maar onderzoek lijkt dat tegen te spreken. Als waarschijnlijke oorzaak wordt nu aan een overdraagbare virale maag- en darminfectie gedacht. Te meer omdat de klachten aanvankelijk na één à twee dagen wegebden, maar inmiddels in alle hevigheid weer zijn teruggekeerd. Bovendien lijkt nu ook het personeel van de Ceder te zijn getroffen. Het vakantiecentrum heeft besloten komend weekend de deuren te sluiten om de nodige hygiënische maatregelen te nemen die door de officiële instanties geëist worden, die vanzelfsprekend geconsulteerd zijn. De Zonnebloem heeft de voor volgende week op het programma staande vakantieweek uit voorzorg geannuleerd.

Huisgehouden

De Zonnebloemvakantie in de Ceder wordt georganiseerd door de regionale Zonnebloemafdeling Geleen, die er met in totaal 25 hulpbehoevende deelnemers te gast is. Een 25-tal vrijwilligers, waaronder 10 verpleegkundigen, zorgen voor de verzorging en begeleiding van de vakantiegangers. Ook onder de vrijwilligersgroep heeft de (mogelijk) virale infectie behoorlijk huisgehouden. Met het nodige kunst en vliegwerk probeert de Zonnebloem de zieke gasten en vrijwilligers een kwalitatief goede verzorging te bieden en het leed zoveel mogelijk te verzachten. Uit de vele positieve reacties van zowel gasten, vrijwilligers als directie van de Ceder, blijken deze inspanningen enorm te worden gewaardeerd.


---

-----Mededeling voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: Nationale Vereniging de Zonnebloem, afdeling communicatie: René Rijkers, tel. (076) 564 63 11.
communicatie@zonnebloem.nl

Zoekwoorden:

Deel: ' Zonnebloemvakantie in Deinze mogelijk getroffen door virale infectie '
Lees ook