Zorgkantoor Menzis winnaar 2015 in zorgkantorenbranche


Nationale Business Succes Award 2015: iedere zondag op RTL7 om 12:55 uur

ENSCHEDE, 20150916 -- Zorgkantoor Menzis is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de zorgkantorenbranche. De organisatie heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een van de meest toonaangevende zorgkantoren, met een zeer sterke positionering en een klinkende reputatie. ‘Zorgkantoor Menzis wordt, zeker regionaal, maar ook steeds breder, als een van de leidende zorgkantoren gezien en weet haar grote kennis van zorg uitstekend te combineren met een klant- en servicegerichte aanpak.’

In Nederland zorgen 32 regionaal opererende zorgkantoren voor de uitvoering van de Wet langdurige zorg. Zorgkantoor Menzis omvat er drie – de regio’s Groningen, Twente en Arnhem – en is onderdeel van Zorgverzekeraar Menzis, met ruim 2 miljoen klanten een van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Zij adviseert haar klanten op een breed gebied van de langdurige zorg, en vooral over zorg in natura en persoonsgebonden budget.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Zorgkantoor Menzis

een vooruitstrevende onderneming en een belofte voor de toekomst. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Zorgkantoor Menzis, want zij is continu bezig haar diensten verder te verbeteren en nog beter af te stemmen op de wensen van haar cliënten, onder andere door de ontwikkeling van verschillende apps voor smartphones en tablets.’

Persoonlijke aanpak

De jury prijst met name haar persoonlijke aanpak en de inzet van hoog opgeleide, enthousiaste en klantvriendelijke medewerkers die de cliënt face-to-face te woord staan. Soms gaan medewerkers zelfs op zondag bij de mensen thuis langs om te vragen welke zorg ze nodig hebben, al dan niet in samenspraak met de mantelzorgers. Hierin gaat Zorgkantoor Menzis duidelijk verder dan andere zorgkantoren. ‘Zij onderscheidt zich vooral doordat haar medewerkers zich goed in het probleem van de klant kunnen verplaatsen en daarbij eerst kijken naar wat hij of zij zelf kan. Vervolgens wordt bepaald hoe de benodigde ondersteuning op de meest praktische manier – zowel voor de cliënt als de organisatie – snel en goed kan worden georganiseerd’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

‘Zorgkantoor Menzis werkt nauw samen met partijen als gemeenten, corporaties, verzekeraars, artsen en specialisten en is een duidelijke partner in de zorgketen. Veelal is er sprake van maatwerk, en dan komt het erop aan dat je je goed verdiept in de wensen van de cliënt. Dat is nu net waar Zorgkantoor Menzis goed in is. Ergo: een duidelijke winnaar in haar branche!’

Meer informatie: https://www.menziszorgkantoor.nl/

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2015), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2015 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur. 


Deel: ' Zorgkantoor Menzis winnaar 2015 in zorgkantorenbranche '
Lees ook