Zorgverzekeraar Menzis innoveert met Mendix software


ROTTERDAM, 20081127 -- Menzis WMO Support, een onderdeel van zorgverzekeraar Menzis, kiest voor het software platform van Mendix ter ondersteuning van haar dienstverlening naar gemeentes betreffende de "Wet Maatschappelijke Ondersteuning".

Na een intensieve selectieprocedure heeft Menzis, één van Nederlands grootste zorgverzekeraars, gekozen voor de softwareoplossing van Mendix. Mendix zal bij Menzis ingezet zal worden om de processen rondom de "Wet Maatschappelijke Ondersteuning" te stroomlijnen en te ondersteunen.

Het Mendix software platform stelt bedrijven in staat om bedrijfsprocessen te automatiseren middels applicaties die makkelijk zijn aan te passen aan veranderende business omstandigheden. Uniek aan het Mendix product is dat applicaties ontwikkeld kunnen worden zonder dat daar code voor geprogrammeerd hoeft te worden of dat extensief testen nodig is. Door gebruik te maken van visuele modellen krijgen business analisten een veel centralere rol dan in traditionele software projecten. Mendix applicaties zijn gemakkelijk te integreren met bestaande softwarepakketten en technologieën zoals web services.

De keuze voor Mendix was een logisch stap voor Menzis WMO support, aldus Hans Springer, manager van Menzis WMO Support: "Het aanbod van Mendix komt overeen met de eisen van kwaliteit en flexibiliteit die door onze klanten worden gesteld; hierdoor wordt Menzis WMO Support in staat gesteld snel op veranderende marktbehoefte te kunnen inspelen. Daarnaast heeft Mendix ervaring in de verzekeringsindustrie en hebben wij er alle vertrouwen in Mendix om onze wensen in een goed werkende applicatie te vertalen."

Derek Roos, CEO van Mendix is verheugd over de samenwerking en beschouwt de keuze van Menzis als een logische stap: "Snelheid en de flexibiliteit om eenvoudig in te kunnen spelen op veranderlijke marktomstandigheden en wetgeving waren een must. De technische mogelijkheden van het Mendix platform gecombineerd met onze ervaring in de verzekeringsbranche waren dan ook de basis voor het door Menzis gestelde vertrouwen in de Mendix oplossing."

Over Mendix

Mendix levert een krachtig modelgedreven software platform om snel dynamische applicaties te modeleren, bouwen, testen en integreren in elke bestaande organisatie en iedere IT omgeving. In tegenstelling tot andere platforms, stelt de Mendix software bedrijfsanalisten in staat om actief deel te nemen in het ontwikkeltraject. Gerenommeerde bedrijven uit onder meer de financiële, logistieke en mediabranche, zoals Sandd, Agis Zorgverzekeringen, Sanoma, Mammoet en NRp Dagbladen maken gebruik van Mendix producten. Mendix is één van de snelst groeiende bedrijven in Nederland, heeft kantoren in Nederland, Amerika, Zweden en Engeland en heeft Rotterdam als thuishaven. Kijk voor meer informatie op www.mendix.com.


Deel: ' Zorgverzekeraar Menzis innoveert met Mendix software '
Lees ook