AFC Ajax

Zuid-Afrikaan op stage
Amsterdam, maandag 12 juli 1999.

Het eerste talent van de satellietclub van Ajax in Zuid-Afrika heeft zijn weg gevonden naar Amsterdam. De 20-jarige Dillon Sheppard, linksachter van Ajax Cape Town, is de komende week op stage bij Ajax. Sheppard is afkomstig van Seven Stars, de club waar ook Benni voor uitkwam. Ajax Cape Town ging op 1 juli officieel van start.

Zomek Kozminsky is inmiddels teruggekeerd naar zijn vaderland. De 22-jarige pool, afkomstig van het Italiaanse Brescia, speelde zaterdag mee in de oefenwedstrijd tegen Taxandria, maar komt niet in aanmerking voor een plaats in de selectie. Het was niet de linksback met de kwaliteiten die Wouters zocht. Voor die positie is Tim De Cler momenteel eerste man. Tom Sier loopt in het gips. De Volendammer heeft een scheurtje in een middenvoetsbeentje.

Sheppard (27 februari 1979), jeugdinternational van het Zuid-Afrikaanse elftal onder de 21, reist maandag met de groep mee naar De Lutte, het trainingskamp waar Ajax zich traditioneel enige tijd voorbereid op het voetbalseizoen. Waarschijnlijk maakt hij dinsdag zijn eerste opwachting in de hoofdmacht. Ajax speelt dan in Oldenzaal een oefenwedstrijd tegen KVV Quick'20 (19.00 uur).


Zoekwoorden:

Deel: ' Zuid-Afrikaan op stage bij Ajax '
Lees ook