PERSBERICHT - 28 JANUARI 2000

Zuidelijkste provincie Oostenrijk gastvrij en vol natuurlijke rijkdommen
Karinthië: mooi campingland

Kamperen in Karinthië is in alle opzichten genieten

Karinthië, de zuidelijkste provincie van Oostenrijk aan de grens met Italië en Slovenië, zet de deur wijd open voor een onvergetelijke campingvakantie. Niet alleen omdat zich hier volgens internationale experts de beste campings van heel Europa bevinden, maar ook vanwege de algemene gastvrijheid in Karinthië.

Kampeerliefhebbers en ook alle andere vakantiegangers voelen zich hier al gauw lekker thuis. In de bergwereld van Karinthië kan men bijvoorbeeld zeer goed van deze gezellige gastvrijheid genieten. Leuke alm- resp. berghutten, wandelpaden in ongerepte natuur, spannende mountainbike-toeren en nog veel en veel meer zijn hier gewoonweg voor het oprapen.

De brochure Campingland Karinthië is in de Nederlandse taal

Nadere informatie over een campingvakantie in Karinthië alsmede de Nederlandstalige prospectus "Campingland Karinthië" zijn verkrijgbaar bij:

Kärnten Werbung
Casinoplatz 1
A-9220 Velden
tel: 0043/463/3000,
fax: 0043/4274/52100-50

e-mail: info@carinthia.com Internet: www.kaernten.at

Als je na een wandeltocht in de bergen ineens zin hebt om een duik te nemen in één van de meer dan 200 meren waarvan het water zo schoon is dat je ervan kunt drinken, is dat ook helemaal geen probleem. In Karinthië liggen tussen berg en meer slechts een paar minuutjes.......

Hoge kwaliteit van de 122 campings in Karinthië

Van alle overnachtingen op Oostenrijkse campings vinden er 41 procent in Karinthië plaats. Men kan lang zoeken voordat men andere vakantieregio's vindt waar de campings hetzelfde hoge niveau hebben als de campings in Karinthië.

Van de in totaal 122 campings in Karinthië zijn er 47 door de Nederlandse ANWB met het predikaat "modelcamping" voorzien. Deze onderscheiding zegt meer dan genoeg over het hoge kwaliteitsniveau van de campings hier.

Voorzieningen
Deze modelcampings beschikken o.a. over restaurants, sauna, solarium, supermarkt, zwembad, recreatieve inrichtingen, zeer moderne sanitaire voorzieningen en tevens vele sportmogelijkheden en vakantierecreatie vol afwisseling.

De kwaliteitsstandaard van de andere campings is vanwege jaarlijkse investeringen ook zeer goed. In Karinthië kan je kiezen uit campings langs een meer, langs een rivier of in de bergen. Hier kan je nog fris en zuiver bergwater uit de kraan drinken en in warme meren waarvan het water zo schoon is dat je ervan kunt drinken zwemmen.

Kärnten Card
De "Kärnten Card" biedt vertier inclusief van 7 mei tot 8 oktober 2000

Niet alleen de hoge kwaliteit van de campings, maar ook vele leuke uitstapjes en mooie bezienswaardigheden lokken kampeerliefhebbers voor een campingvakantie naar de zuidelijkste provincie van Oostenrijk.

De "Kärnten Card" geeft vrij entree bij de beste uitstapjes in Karinthië. De "Kärnten Card" kost slechts ATS 385,- (ca. HFL 61,66/BEF
1.129,-/Euro 27,98) voor volwassenen. Kinderen tussen zes en 15 jaar (geboortejaar 1984-1992) betalen voor de "Kärnten Card" ATS 160,- (ca. HFL 25,62/BEF 469,-/Euro 11,63).

Gratis
De chipcard is voor kinderen jonger dan zes jaar (tot geboortejaar 1993) en vanaf het derde kind zelfs gratis. Met de kaarv staan 89 bezienswaardigheden, recreatieve inrichtingen en natuurmonumenten staan ter beschikking. Het openbaar vervoer en bijna alle kabelbanen en boottochtjes zijn ook gratis. Bovendien zijn enkele muziekconcerten in de burchtruïne Finkenstein bij de "Faakersee" kosteloos.

De "Kärnten Card" is vanaf aankoop maximaal drie weken geldig en bij bijna alle VVV-kantoren in Karinthië verkrijgbaar.

Campingregio's in Karinthië:

Villach/Therme Warmbad, Faaker See, Ossiacher See

In deze campingregio is het aanbod aan moderne campings zeer groot: van campings direct aan het meer en campings op boerderijen via de ANWB-modelcampings met alle comfort tot aan wintercampings. Deze campingregio is bij liefhebbers van water- en zwemsport vanwege de aangename temperatuur van het water populair. Het water van deze meren heeft zo'n hoge kwaliteit dat je ervan zou kunnen drinken.

De bergen rondom de vier meren van deze campingregio, de "Ossiachersee", de "Faakersee", de "Afritzersee" en de "Magdalenensee", zijn met de vele gezellige alm- en berghutten ideaal voor wandel-, berg- en mountainbike-fans. Golf, tennis, paardrijden, deltavliegen of paragliding is hier net zo goed mogelijk.

Talrijke uitstapjes, bijv. naar de vliegshow van adelaars op de burcht Landskron, het Elli-Reihl-poppenmuseum, de destilleerderij Jesche of naar "Terra Mystica", de mijn met de langste mijnwerkersglijbaan van Oostenrijk, garanderen een vakantie rijk aan belevenissen en vol afwisseling!

Informatie:
Villach/Therme Warmbad-Faaker See-Ossiacher See Tourismus GmbH Töbringerstrasse 1
A-9523 Landskron/Villach
tel.: 0043/4242/42000,
fax: 0043/4242/42000-42
e-mail: office@vi-fa-os.at

Millstätter See

Het tot aan 27°C warme water van de "Millstättersee" lokt fans van water- en zwemsport. De "Millstättersee" is omringd door bossen. De zuidelijke oever is niet bebouwd en biedt zodoende een prachtig decor.

Op fiets- en wandelpaden kan dit gebied worden ontdekt. Ook de omliggende ronde bergtoppen van de Nockbergen kunnen op het stalen ros of met de benenwagen worden ontdekt. Rondom de "Millstättersee" bevinden zich 15 uitstekende campings: van zeer kleine familiecampings tot aan zeer grote campings met haast net zoveel comfort als in een hotel.

Een ridderlijk etentje op de burcht Sommeregg of een bezoek aan het stift Millstatt, waar in de zomer de "Internationale Muziekweken" plaatsvinden, ronden een vakantie langs de "Millstättersee" af!

Informatie:
Millstätter See Tourismus GmbH
A-9872 Millstatt
tel.: 0043/4766/3700
fax: 0043/4766/3700-8
e-mail: info@millstatt-see.co.at

Wörthersee

Fans van water- en zwemsport alsmede sportfreaks hebben in de regio rondom de "Wörthersee" alle mogelijkheden - van surfen via beach volleyball en duiken tot aan skating. Na afloop van een spannende dag vol sportief avontuur, kan je hier 's avonds lekker rustig op één van de mooie campings ontspannen.

De campings rondom het meer beschikken over een moderne kwaliteitsstandaard en hebben allemaal een prachtig bergpanorama. De "camping-hoek" van de vakantieregio Wörthersee is met elf idyllisch gelegen campings de vakantieplaats Keutschach in het dal van de vele meertjes.

Rondom en langs de "Wörthersee" valt heel veel te ontdekken: nl. de 54 meter hoge uitzichttoren "Pyramidenkogel" met een prachtig uitzicht op Midden-Karinthië, het slot Velden, het schiereiland Maria Wörth met de twee kerken, het Johannes Brahms- en Gustav Mahler componeerhuisje en kastelen in de omgeving, het reptielenhuis Happ en "Minimundus", het Madurodam van Oostenrijk.

Informatie:
Wörthersee-Tourismus
Hauptstrasse 160
A-9210 Wörthersee
tel.: 0043/4272/4488
fax: 0043/4272/4488-19
e-mail: woerthersee@carinthia.com

Karnische Region

De Karnische regio ligt in het zuidwesten van Karinthië aan de grens met Italië. Het gematigde klimaat, de ongerepte natuur en tevens de "Presseggersee" en de idyllische "Weissensee", twee populaire meren om in te zwemmen, trekken vakantiegangers aan. De zuidelijke oever van de "Weissensee" is geheel voor het verkeer afgesloten.

De 11 campings in deze regio beschikken over een moderne kwaliteitsstandaard en zijn zeer gezinsvriendelijk vooral in hun prijsniveau. Vele campings bieden verschillende sport- en recreatiemogelijkheden aan. Enkele campings liggen zelfs direct aan het meer.

Veelzijdig
Niet alleen de natuur is hier veelzijdig, maar ook de mogelijkheden voor recreatiesport: surfen, duiken, zeilen, fietsen, mountainbiking, rafting, vissen, tennis en nog veel en veel meer. In de Karnische regio hoef je je dus absoluut niet te vervelen.

Bovendien kan je hier in de zomermaanden juli en augustus een botanische sensatie bewonderen: op het hoogplateau "Nassfeld" bloeit de alpenbloem "wulfenia carinthiaca", die anders alleen nog maar in Albanië en in de Himalaya voorkomt en daar echter roze is en niet zoals hier een blauwe bloesem heeft.

Tijdens de wandel- en trektocht "Geo Trail" kan je fossielen ontdekken. De Garnitzenkloof met prachtige waterval, een wandeltocht in het natuurreservaat Wolyersee of een wandeling langs molens in Maria Luggau zijn nog een paar voorbeelden van schitterende uitstapjes die je op vakantie in de Karnische regio kunt maken.

Informatie:
Kärntens Naturarena
Hauptstrasse 14
A-9620 Hermagor
tel.: 0043/4282/3131
fax: 0043/4282/3131-31
e-mail: office@carnica.at

Oberdrautal

De langste rivier van Karinthië, de "Drau", en de imposante bergketens maken gelijk indruk. Acht moderne campings bieden alles wat het hartje van een kampeerliefhebber begeert - inclusief persoonlijke verzorging, familiaire sfeer en hartelijke gastvrijheid. Hier is alles namelijk net ietsjes kleiner en overzichtelijker dan ergens anders.

Sportieve vakantierecreatie maakt het "ben-lekker-op-vakantie"-gevoel compleet. Bijzonder is ook de speciale camping voor paragliders (vliegkamp) waar een ideale wind waait of het met verschillende milieuprijzen onderscheiden kruidendorp Irschen.

Langs de Drau loopt bovendien de gezinsvriendelijke Drau-fietsroute.

Informatie:
Ferienregion Oberdrautal
A-9771 Berg im Drautal
tel.: 0043/4712/667
fax: 0043/4712/713
e-mail: oberdrautal@carinthia.org

Lieser-Maltatal

Hier zijn kampeerders door twee nationale parken, het nationaal park Hohe Tauern en het nationaal park Nockbergen, omgeven. Hier kan men heerlijk genieten van een zorgeloze vakantie. De meren, almweiden en bergen vormen een prachtig vakantiegebied.

Bijzonder welkom zijn hiwer ook jonge, kleine en zelfs de allerkleinste vakantiegangers. Dat is te zien aan de vele baby- en kindvriendelijke inrichtingen op de campings, aan de babysit-service en aan de bonte vakantierecreatie voor kinderen.

Direct in de buurt lokt het nationaal park Nockbergen met gezellige gezinsvriendelijke wandelingen en wandeltochten van hut naar hut. Het Porsche-automuseum of de "luier-wandel-mijl", een drie kilometer lange wandeling die makkelijk met een kinderwagen te doen is door het sprookjesbos met een speciaal indianen- en babydorp. Dat doet de hartjes van kinderen feller kloppen.

Informatie:
Tourismusverband Lieser-Maltatal
A-9853 Gmünd
tel.: 0043/4732/2222
fax: 0043/4732/3978
e-mail: tourist-info@lieser-maltatal.or.at

Rosental

Dit dal is van het bergmassief van de Karawanken en de rivier de Drau omgeven. Het natuurlijke landschap van dit dal is nog ongerept. Hier wordt vakantieplezier voor het gehele gezin aangeboden.

Speciale vakantietips zijn een wandeltocht door het ruige Tschepparavijn, een gezellig ritje met het boemeltreinje en het wildpark Rosegg. De campings hebben een hoge kwaliteitsstandaard en ze bieden veel ontspanning in de vrije natuur.

Bovendien is er hele dagen kinderanimatie met verschillende wandeltochten voor kinderen, een bezoek aan een boerderij, kanoën en roeien en nog veel en veel meer.

Informatie:
Carnica-Region Rosental
Kirchgasse 5
A-9170 Ferlach
tel.: 0043/4227/5119
fax: 0043/4227/4970
e-mail: rosental@carinthia.com

Zuid-Karinthië

Kamperen in het zuiden: "De fantastische 4" (Strandcamping Turnersee, Sonnencamp Gösselsdorfersee, Rutar Lido FKK, Camping Pirkdorfersee) bieden een ideale vakantie.

Leuk zwemplezier met vrij entree bij alle vier meren, recreatiesport, kinderanimatie, mini-evenementen, ritjes met het boemeltreintje alsmede een kindercircus.

In deze regio ligt ook het warmste meer van Karinthië om in te zwemmen, de "Klopeinersee". Het water van dit meer kan in de zomer tot aan 30°C temperatuur krijgen.

Informatie:
Tourismusverband Südkärnten
Kirchplatz 1
A-9141 Eberndorf,
tel.: 0043/4236/3177
fax: 0043/4236/3004
e-mail: suedkaernten@carinthia.com

Deel: ' Zuidelijkste provincie Oostenrijk Karinthie gastvrij '
Lees ook