Zutphen in teken van chocolade


Grootste chocoladefestival van Nederland vind voor de 11e keer plaats in Zutphen op 29 september

Zutphen, 20130918 -- Het chocoladefestival van Zutphen is inmiddels uitgegroeid tot verre weg het grootste chocoladefestival van Nederland en daar zijn wij trots op. Niet alleen het bezoekersaantal telt, maar wat veel belangrijker is, is het uitgebreide programma.

Op de Groen- en Houtmarkt staan de 9 beste chocolatiers uit het land om hun kunnen te laten zien en te proeven, waaronder Arthur Tuytel, winnaar van de prestigieuze prijs “Coupe du Monde” tevens ambassadeur van Callebaut Nederland

In de gehele stad vinden diverse activiteiten plaats die alles te maken hebben met chocolade. Een kleine greep hieruit zoals demonstraties bonbon-maken, schilderen en beeldhouwen, chocolade fonteinen, dichten met chocoladeletters en voor de kinderen zijn er onder anderen een schoonheid salon, ze kunnen hun eigen schilderij maken en er is vol op te proeven.

De muzikale omlijsting is in handen van Marlies Claassen en de band van Ton Klein, zij spelen op de Houtmarkt, Laarstraat staat in het teken van (chocolade)letters en gedichten en op de Nieuwstad zijn er verschillende kinderactiviteiten te vinden. In het Hampshirehotel is er een grote chocoladefondue.


Deel: ' Zutphen in teken van chocolade '
Lees ook