Zwaartekracht verklaard door elektro magnetische resultante


Theorie is bijna af en levert een nieuwe constante

NIJMEGEN, 20100105 -- De zwaartekracht is geen vierde, nog onbekende kracht zoals onder andere Einstein beweerde maar blijkt te verklaren uit de krachten die atomen op elkaar uitoefenen. Elektronen worden vaak gezien als een schil omdat zij zo snel om de kern heendraaien maar een elektron kan maar op n plaats tegelijk zijn. Op de lege plaats oefent de kern een aantrekkende kracht uit op de elektronen van de omliggende atomen. Als je die krachten bij elkaar op telt kom je telkens tot eenzelfde constante.

Deze constante is gebruikt om de aantrekkingskracht van planeten onderling, de zon op ons stelsel, de bekende gravitatieconstentes van de planeten, de proef van Cavendish en de samenstelling van de aarde in combinatie met de ons bekende gravitatieconstante te berekenen en telkens komt diezelfde constante eruit. Deze kracht is 7,65 x 10 -16 Newton. Dat betekent dat twee waterstof atomen in gas elkaar aantrekken met een kracht van 0,00000000000000765 Newton.

De berekeningen kan iedereen nadoen en het eerste deel van de publicatie is na te lezen op de website www.sergewillems.nl Iedereen die het volledige artikel wil inzien kan dat doen door even contact met de auteur op te nemen.

Als deze hypothese onafhankelijk wordt bevestigd is n van de vier nog onbekende krachten in de moderne natuurkunde bepaald.

Serge Willems


Deel: ' Zwaartekracht verklaard door elektro magnetische resultante '
Lees ook