Zwembad steeds vaker geschikt voor gezin met huisdier


MAASTRICHT, 20170529 -- Velen van ons zitten op dit moment midden in de keuzestress. Welke vakantie gaan we boeken? Gaan we met het vliegtuig naar verre oorden of gaan we met tent of caravan naar een zonnige camping? Hoe dan ook, de vakantie komt eraan en dan moeten we ook besluiten wat we met ons huisdier doen. Zijn we veel thuis, dan kopen huisdierbezitters steeds vaker een zwembad voor het héle (!) gezin.

Nood breekt wet (en bad)
Bij een kat zie je het zelden, maar de meeste honden houden van water. Zwemmen vinden ze het hele jaar door fijn, zéker als het in de zomer warm wordt. Bij het boeken van je vakantie houd je er natuurlijk rekening mee. Kan de hond mee het hotel in? Heb je een schaduwplek voor het beest op onze camping? Maar wat als je gewoon thuis blijft? Of als we een lange warme zomer krijgen?

Woon je een beetje buiten de stad of dorp, kun je met je huisdier nog wel eens in de buitenlucht het water opzoeken. Als dat niet het geval is, worden niet alleen mensen inventief, maar ook dieren. Op internet wemelt het sinds een paar jaar van de foto’s van honden in zwembadjes. Dat lijkt leuk, maar meestal betekent het (eind van het) huisdiervermaak ook het eind van het badje. Hoe te voorkomen? Zwembad-verkoper geeft tips.

[beschrijving]

Huisdiervriendelijk zwembad
Bij een bad staat de veiligheid van je dier voorop. Kan het beest er ook snel weer uit? Dit speelt vooral bij honden met een dikke vacht. Deze kan na een tijd erg zwaar worden en belemmert vervolgens de bewegingsvrijheid. Maar ook honden met een normale vacht kunnen in paniek raken wanneer ze opgesloten zijn. Laat, net als je dat bij je kind doet, dus nooit je hond alleen in een zwembad.

We noemden het net al, het bad kan stukgaan. Meestal door de nagels van het beest, maar ook lekker knagen op een stuk plastic is een bron van plezier voor de hond. Je hebt nu 2 opties.

Optie 1: kies een goedkoop huisdiervriendelijk bad en neem op de koop toe dat het misschien niet de hele zomer zal overleven.

Optie 2: kies een duurder huisdierbestendig bad. Waar moet je bij beide opties op letten?

Huisdierbestendig zwembad
Uiteraard gaat het dan, behalve dat het bad niet te hoog mag zijn, vooral om de stevigheid van de bij het zwembad gebruikte materialen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een exemplaar van 3 laags PVC. Het bad wordt opgebouwd rond een laag frame en heeft geen opblaasbare onderdelen. Wil je toch een opblaasbaar model, kies er dan eentje met meegeleverde reparatieset …

En wil je je hond een écht plezier doen? Nodig voor zijn verjaardag wat bevriende hondenbezitters uit en laat de beesten samen poedelen terwijl je zelf aan de BBQ gaat. Het zwembad is dan weliswaar definitief de knoppen op, maar als de baasjes een envelopje met bescheiden inhoud voor de zwembad eigenaar achterlaten, is dat in no time opgelost met de online aankoop van een nieuw zwembad.


Deel: ' Zwembad steeds vaker geschikt voor gezin met huisdier '
Lees ook