---

Ministerie van Defensie---

Foto: Brons voor damesteam bij EK judo2 (Fabienne Bruys)

Zwiers bezorgt judoploeg nogmaals brons

21-05-2002

Wachtmeester (marechaussee) Claudia Zwiers heeft door een zege op de Italiaanse zwaargewicht Barbara Andolina de Nederlandse vrouwenploeg brons bezorgd. De Haarlemse, die normaal uitkomt in de klasse tot 78 kilogram, pakte daarmee haar tweede plak op het Europees kampioenschap judo in Maribor, Slovenie.

Hoewel Zwiers het beslissende punt scoorde tegen Italie, was luitenant (landmacht) Danielle Vriezema de rots in de branding. De diëtiste wist al haar partijen in winst om te zetten en nam daarmee revanche voor haar prestatie van vrijdag in het individuele toernooi (7e). "Ik ben ook geweldig blij dat ik toch met een plak terugkeer naar Nederland", zegt Vriezema. "Zeker omdat deze medaille onverwacht was." De vaderlandse damesploeg, waarin luitenant (luchtmacht) Deborah Gravenstijn ontbrak vanwege een blessure, houdt door deze prestatie uitzicht op het wereldkampioenschap voor landenteams in september (Zwitserland).

De militairen van de Nederlandse judoploeg keerde maandagmiddag op Schiphol terug met in totaal vijf bronzen medailles. Luitenant Mark Huizinga, Vriezema, Zwiers (2) en Gravenstijn haalden het podium. Het waren voor Nederland de succesvolste kampioenschappen in veertig jaar. (Foto's: Fabienne Bruys)

Foto: Brons voor damesteam bij EK judo (Fabienne Bruys)

Zoekwoorden:

Deel: ' Zwiers bezorgt judoploeg nogmaals brons '
Lees ook