Ingezonden persbericht


Zwitserland en Singapore geven de toon aan in de wereldwijde strijd om talent, internationale onderzoeksresultaten


* In de nieuwe Global Talent Competitiveness Index worden meer dan 100 toonaangevende economieën geclassificeerd wat betreft hun vaardigheden op het gebied van het aantrekken en vasthouden van talent
* Europese landen staan bovenaan in de Index, met acht posities in de top 10 en 14 in de top 20

* Singapore, Estland en Maleisië zijn nieuwkomers onder de 'talentkampioenen' met nieuwe modellen waarmee anderen kunnen wedijveren

* Investering in onderwijs en 'Global Knowledge Skills' is van strategisch belang in de strijd om talent

* Jeugdwerkeloosheid, migratie en technologie blijven een uitdaging voor veel economieën wereldwijd

Fontainebleau (Frankrijk), Singapore, Abu Dhabi, 26 november 2013 - uit een nieuwe

internationale studie is gebleken dat Zwitserland, Singapore en Denemarken leider zijn in de wereldwijde strijd om talent.
Talent blijft een zeer concurrerende bron in de hedendaagse wereldwijde economie. Dit blijkt uit de eerste editie van de Global Talent Competitiveness Index (GTCI) die is gepubliceerd door INSEAD. De index is gebaseerd op research in partnership met het Human Capital Leadership Institute of Singapore (HCLI) en Adecco.
De GTCI meet het concurrerende vermogen van een land, gebaseerd op de kwaliteit van het talent dat dit land kan voortbrengen, aantrekken en vasthouden. De Index helpt landen hun vorderingen in de loop der tijd te controleren en ze kunnen hun prestaties vergelijken met die van buurlanden en andere economieën. Zo kunnen regeringen en besluitnemers cruciale beslissingen nemen die nodig zijn om beter te concurreren op het gebied van talent. 103 landen werden geanalyseerd; samen vertegenwoordigen die 86,3% van de wereldbevolking en 96,7% van het BNP van de wereld (in USD, actuele koers).

GTCI top 10

1 Zwitserland 6 Nederland

2 Singapore 7 Engeland

3 Denemarken 8 Finland

4 Zweden 9 VS

5 Luxemburg 10 IJsland

Op de hoogste plaatsen in de GTCI zien we vooral Europese landen. In de top 10 staan slechts twee niet-Europese landen, namelijk Singapore (2) en de Verenigde Staten (9). De landen op de topposities hebben veel gemeen, zoals een lange geschiedenis van kwaliteitsonderwijs (Engeland, Zwitserland), een immigratieverleden (VS, Australië) en een duidelijke strategie om te groeien en de beste en de slimsten aan te trekken (Singapore). Zwitserland, op de eerste plaats geëindigd, blinkt uit in bijna alle variabelen maar eindigde op een 18e plaats voor het aantrekken van talent. Binnen Europa lijken de noordelijke regionen de grootste 'talentconcurrenten' te zijn. Maar Denemarken versloeg zijn noorderburen door uit te blinken in aspecten als openheid tussen regeringsfunctionarissen en effectiviteit van de regering. Bovendien is de flexibiliteit van de arbeidsmarkt groter in Denemarken en is er meer sociale bescherming dan bij de buren in Noord-Europa zodat het land een derde plaats bereikte in de ranglijst.
De resultaten bieden een tijdig inzicht op de plaatsen waar veel talent geconcentreerd is en op de oorzaak van de concurrentie om talent, zowel voor werkgevers als voor beleidsmakers. Om het juiste talentbeleid te voeren, is het voor regeringen van groot belang om mondiale ondernemingen aan te trekken die kunnen bijdragen aan het creëren van werkgelegenheid, het trainen van plaatselijke werknemers en het stimuleren van verdere ontwikkeling.

Patrick Bakker, CEO Adecco Group Nederland:

"Talent is uitgegroeid tot de belangrijkste bron van onze globale economie. Talentkampioenen koesteren en ontwikkelen van plaatselijk beschikbaar talent, door de arbeidmarkt te flexibiliseren, te investeren in levenslang leren en geografische mobiliteit te stimuleren. Regeringen en ondernemingen moeten nauwer samenwerken om arbeidsmarkten te creëren die gebaseerd zijn op begrip van de behoeften van de werknemers en van de vaardigheden die nodig zijn om aan die behoeften te voldoen, daarbij rekening houdend met arbeidsmobiliteit en onderwijssystemen."

Ilian Mihov, Dean van INSEAD:

"Er is een enorme discrepantie tussen wat ondernemingen nodig hebben op het gebied van vaardigheden en wat de plaatselijke arbeidsmarkt kan bieden. Onderwijsinstituten staan onder druk om de inzetbare vaardigheden te leveren die de nieuwe wereldwijde kenniseconomie nodig heeft. Natuurlijk vragen deze kwesties om gezamenlijke inspanningen van regering, zakenwereld, vakbonden en wereldwijde businessschools zoals INSEAD. De benadering is misschien niet eenduidig in verschillende economische omgevingen maar het verstrekken van op feiten gebaseerde kwantitatieve indicatoren zoals de GTCI kan wel helpen bij het identificeren van opties en het vergemakkelijken van acties."

Bruno Lanvin, Executive Director voor Global Indices, INSEAD, en coauteur van het rapport:

"Het aantrekken van talent wordt het wapen bij uitstek in de concurrentiestrijd tussen landen, regio's en steden. Jeugdwerkeloosheid is een belangrijk probleem in alle soorten landen, rijk of arm, geïndustrialiseerd of opkomend: in Zuid-Europa is meer dan 50% van de mensen jonger dan 25 jaar werkloos terwijl meer dan 50% van de bevolking van Afrikaanse landen jonger is dan 18 jaar. Deze twee cijfers alleen al geven een idee van de spanningen, stromingen en uitdagingen die ons te wachten staan."

Kwan Chee Wei, CEO van het Human Capital Leadership Institute (HCLI):

"Landen en vooral landen die hun talentvaardigheden willen vergroten, kunnen zich niet concentreren op de verbetering van slechts één enkele variabele," zegt Kwan Chee Wei, CEO van het Human Capital Leadership Institute (HCLI). "Ze moeten vooral gebruik maken van een holistische benadering voor het opzetten van een talent-ecosysteem van regering, zakenwereld en onderwijs, waarmee de vele gecompliceerde uitdagingen van werkeloosheid kunnen worden aangepakt."
Het GTCI model en de ranglijst zijn gebaseerd op een aantal betrouwbare, internationale bronnen, zoals de United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO), de WereldBank en de World Intellectual Property Organization (WIPO). Bovendien is het GTCI model na een rigoureuze test goedgekeurd door het Joint Research Centre (JRC) van de Europese Commissie.

Paul Evans, Shell Chaired Professor van Human Resources and Organisational Development, Emeritus, INSEAD, en coauteur van het rapport:

"Er zijn verschillen tussen de 103 landen die in deze eerste editie van de GTCI zijn opgenomen: rijke landen hebben meer 'global knowledge skills' nodig voor innovatie en een herstel met een groot aantal banen; ontwikkelende landen hebben nog steeds arbeidskracht en beroepsvaardigheden nodig voor de ontwikkeling van infrastructuur, gezondheidszorg en onderwijs. Maar allemaal moeten ze zorgen voor een betere omgeving om de talenten en vaardigheden die ze nodig hebben te kunnen opbouwen, aantrekken en vasthouden." Ga voor meer informatie over de Global Talent Competitiveness Index naar http://globalindices. insead.edu/gtci

Volg Twitter voor updates: #GTCIndex

Opmerkingen voor redacteuren

De GTCI meet hoe landen scoren op zes punten - Enablers, Attract, Grow, Retain, Labour and Vocational Skills (LV) en Global Knowledge Skills (GK) - onderverdeeld in 48 variabelen. Hierdoor ontstaat een brede verzameling gegevens waarmee gemeten wordt op welke manier een land talent opbouwt, aantrekt en vasthoudt, variërend van regeringsbeleid en onderwijskwaliteit tot bijvoorbeeld duurzaamheid of leefstijl.

Over INSEAD, de 'Business School for the World'

Als één van de meest toonaangevende business schools ter wereld met het grootste aantal afgestudeerden brengt INSEAD mensen, culturen en ideeën samen om levens te veranderen en organisaties te transformeren. Een mondiaal perspectief en culturele diversiteit worden weerspiegeld in alle aspecten van ons onderzoek en onderwijs. Het businessonderwijs en onderzoek van INSEAD bestrijkt drie continenten met campussen in Europa (Frankrijk), Azië (Singapore) en Abu Dhabi. Onze 146 beroemde faculteitsleden uit 34 landen inspireren jaarlijks meer dan 1300 afstudeerkandidaten tijdens onze MBA, Executive MBA, gespecialiseerde Master Degrees (Master in Finance, Executive Master in Consulting and

Coaching for Change) en PhD-programma's. Bovendien nemen jaarlijks meer dan 12.000 leidinggevenden deel aan de opleidingsprogramma's van INSEAD. Naast de programma's van INSEAD op de drie campussen, neemt INSEAD deel aan academische partnerschappen met de Wharton School of the University in Pennsylvania (Philadelphia & San Francisco), de Kellogg School of Management van de Northwestern University bij Chicago, en de Johns Hopkins University/SAIS in Washington DC. In Azië werkt INSEAD samen met de Tsinghua University in Peking en met CEIBS. INSEAD is Founding Member van de multidisciplinaire Sorbonne Universiteit, opgericht in 2012, en partner van de Fundação Dom Cabral in Brazilië.
INSEAD werd pionier op het gebied van internationaal businessonderwijs met het afstuderen van de eerste MBA klas op de campus van Fontainebleau in Europa in 1960. In 2000 opende INSEAD de Aziatische campus in Singapore. Met de officiële opening van de Abu Dhabi campus in 2010 vestigde de school zich in het Midden-Oosten. Over de hele wereld, en al decennia lang, zorgt INSEAD voor innovatief onderzoek en state-ofthe- art programma's zodat zakelijk leiders over de hele wereld over de juiste kennis en precisie beschikken om overal te kunnen werken. Dankzij deze speerpunten zijn wij echt "The Business School for the World" geworden.
Ga voor meer informatie over INSEAD naar www.insead.edu

Over Human Capital Leadership Institute

Het Human Capital Leadership Institute (HCLI) wil organisaties helpen om de ontwikkeling van menselijk kapitaal en leiderschap in Azië te versnellen. Dan doen we door het uitvoeren van onderzoek in heel Azië, het ontwikkelen van innovatieve opleidingsprogramma's voor leidinggevenden en het investeren in grote netwerken van zakelijk leiders, regeringsfunctionarissen, academici en adviseurs.
HCLI is een strategische alliantie tussen het Ministry of Manpower (MOM) van Singapore, de Economic Development Board (EDB) van Singapore en de Singapore Management University (SMU).
Ga voor meer informatie naar http://www.hcli.org/

Over Adecco Group

De Adecco Group, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Zurich, Zwitserland, is 's werelds grootste leverancier van HR oplossingen. Met meer dan 31.000 fulltime medewerkers en circa 5.100 vestigingen in meer dan 60 landen over de hele wereld, biedt Adecco Group een breed scala aan diensten waarbij dagelijks meer dan 650.000 kandidaten in contact gebracht worden met meer dan 100.000 klanten. De geleverde diensten variëren van tijdelijk personeel en permanente plaatsing tot loopbaanverandering, ontwikkeling van talent, outsourcing en advies. Adecco Group is een Fortune Global 500 onderneming. Adecco S.A. is geregistreerd in Zwitserland (ISIN: CH0012138605) en heeft een notering op de SIX Swiss Exchange (ADEN).

Deel: ' Zwitserland en Singapore geven toon aan in strijd om talent '
Lees ook