PERSBERICHT - 11 JUNI 1999

ZWITSERLAND NIEUWS

Zomersite Zwitserland Toerisme op Internet: www.zwitserland.nl Een schat aan informatie over vakantieland Zwitserland is te vinden op de website van Zwitserland Toerisme www.zwitserland.nl, die geactualiseerd is voor het zomerseizoen 1999. De site garandeert een snelle en rechtstreekse toegang tot gegevens over alle zomervakantiemogelijkheden.

Informatie en links
De website van Zwitserland Toerisme heeft de hoofdonderwerpen Land & Volk, Weer & Klimaat, Inspannen & Ontspannen, Eten & Slapen, Reistips en Aanvragen van informatie. Ieder hoofdonderwerp bevat links naar interessante websites, die nader op bepaalde onderwerpen ingaan. Zo zijn er links naar zomersporten als wandelen, fietsen en inline-skaten, naar weerberichten en live-weerbeelden in vakantiegebieden, naar accommodatie-adressen en naar vervoersbedrijven voor o.a. het opvragen van dienstregelingen voor treinen en bussen. Veelal is ook informatie over boekbare aanbiedingen te vinden.

Reizen met openbaar vervoer
Bij de Reistips is er veel aandacht voor het Zwitsers openbaar vervoer en vakantie-abonnementen van het Swiss Travel System die te bestellen zijn bij de loketten van NS Internationaal en bij reisbureaus in Nederland.

Folders bestellen per e-mail
Bij het onderwerp Aanvragen van informatie is een formulier opgenomen om per e-mail folders bij Zwitserland Toerisme te bestellen.

Tour Monte Rosa attractiever: Europahut geopend Half juni 1999 wordt aan de Europaweg - de koningsetappe van de bergwandelroute Tour Monte Rosa - de Europahut geopend. Dankzij de nieuwe hut kunnen bergwandelaars het traject Zermatt - Grächen vanaf deze zomer in twee dagetappes afleggen, zonder een steile afdaling naar het dal te moeten maken.

Sinds vijf jaar is de lange-afstandswandelroute Tour Monte Rosa in het grensgebied tussen Wallis/Zwitserland en Italië geheel bewegwijzerd. Dankzij de schitterende uitzichten en het ongerepte karakter van dit hooggebergtelandschap is het in korte tijd een geliefde tocht geworden voor de ervaren bergwandelaar.

Met de ingebruikneming van de 31 km lange Europaweg tussen Grächen en Zermatt in 1997 werd een koningsetappe voor de route geschapen, die 12 wandeluren oftewel twee dagen vergt. Lastig was alleen dat wandelaars halverwege naar het dal moesten afdalen, omdat er geen overnachtings-mogelijkheid was op dit deelstuk. Met de opening van de Europahut op 2200m hoogte is dit probleem opgelost. De hut is prachtig gelegen in een lariks- en arvenbos boven Randa, met uitzicht op vierduizenders als Weisshorn, Matterhorn en Zinalrothorn. Hij biedt plaats aan 42 personen in kamers voor zes en vier personen en een slaapzaal voor 20 personen. In de hut worden maaltijden geserveerd en er zijn een was- en doucheruimte.

De Europahut zal afhankelijk van de begaanbaarheid van de Europaweg doorgaans tussen half juni en half september geopend zijn. Reserveringen bij de huttenbeheerder, de Familie Marcel Brantschen in Randa, telefoon +41 27 967 82 78, fax +41 27 967 60 74.

De VVV's van Saas Fee, Grächen en Zermatt hebben individuele Swiss Tour Monte Rosa-arrangementen met hotel- en hutovernachtingen inclusief bagagevervoer, alsmede bergwandeltochten met gids gedurende de zomer.

Low budget reiskrant Zwitserland:Swiss Backpacker News Jonge vakantiegangers die door Europa trekken zoeken behalve in jeugdherbergen ook logies in jeugdhotels en andere backpacker-onderkomens. De organisatie Swiss Backpackers heeft voor de komende zomer een krant uitgegeven met adressen van low budget hostels in heel Zwitserland.

"Swiss Backpacker News" is de titel van een reiskrant met logiesadressen en vakantietips voor low budget reizigers in Zwitserland, uitgegeven door de organisatie Swiss Backpackers. De logiesadressen in de krant beloven een schone, veilige en vriendelijke sfeer, douchemogelijkheden, gemeenschappelijke ruimten, activiteiten en excursiemogelijkheden in de omgeving. Een lidmaatschap is niet vereist.

In de Swiss Backpacker-krant staan verder veel leuke vakantie-ideeën voor jongeren op sportief gebied, alsmede uitgaans- en restauranttips. Ook zitten er tegoedbonnen in voor bijvoorbeeld een gratis ritje op de zomerrodelbaan, korting bij een souvenirwinkel en museumbezoek.

Het Swiss Backpacker News is aan te vragen bij Zwitserland Toerisme, telefoon 020 - 622 20 33. Internetgebruikers gaan meteen naar www.backpacker.ch

Auto- en motorsportevenementen in Zwitserland:

Formule 1 op de Flüelapas
Gedurende het zomerseizoen 1999 vinden op verschillende plaatsen in Zwitserland evenementen plaats op het gebied van auto- en motorsport, veelal met oldtimervoertuigen. Harley-Davidson Riders Van 2-4 juli organiseert Davos de 3e Meeting voor Harley-Davidson Riders & Friends. Vorig jaar trok het evenement zo'n 1000 Harley-rijders. Het motto van dit jaar "Let's have fun together and explore a world of difference" moet alle bikers verenigen, of ze nu Harley rijden, Guzzisti of een andere motor. Op het programma staan tochten door Graubünden, bikeshows en -parties en een Street Parade. Er zijn ook speciale arrangementen met logies in hotel of op de camping. Informatie via Davos Tourismus, CH - 7270 Davos, telefoon +41 81 415 21 21 .

3rd Oldtimer Berg Trophy
Van 24-26 september is de Flüelapas bij Davos het decor voor de 3e Oldtimer Berg Trophy, een autorace voor sport- en race-auto's, Formule 1-bolides en racemotoren van de bouwjaren 1905-1961. Het parcours van 7 km heeft een gemiddelde stijging van 7,5% en een hoogteverschil van 600 meter. Informatie via Davos Tourismus, CH - 7270 Davos, telefoon
+41 81 415 21 13.

1st Montreux Classic Car Rally
Tussen 6-8 augustus organiseert Montreux aan het Meer van Genève voor het eerst een Classic Car Rally door het heuvelachtige achterland van Montreux met veteranen-voertuigen uit de jaren 1905-1945. Informatie: Office du tourisme, CH - 1820 Montreux, telefoon +41 21 962 84 84.

Voor aanvullende informatie en foto-/diamateriaal: Zwitserland Toerisme
ingrid.klaassen@zwitserland.nl
Media/PR (rechtstreeks tel.nr. 020 - 624 62 31)

Voor aanvullende informatie en foto-/diamateriaal: Ingrid.klaassen@zwitserland.nl
Tel. 020 - 624 62 31

NB: als u artikelen op basis van reizen in 1998 publiceert en Zwitserland Toerisme als informatieadres noemt, wilt u dan even controleren of ons nieuwe adres per eind 1998: Postbus 75387, 1070 AJ Amsterdam, vermeld is?

Deel: ' Zwitserland Toerisme informatiebulletin '
Lees ook