Horses of the DutchZwitserland wint EK Voltige Polen

Zwitserland werd afgelopen weekend winnaar op de Europese Kampioenschappen Voltige in het Poolse Poznan. Het zilver was voor Duitsland, terwijl Zweden brons won. Nederland werd op dit EK alleen in de individuele strijd vertegenwoordigd.

De 26-jarige Ronald, woonachtig in Maastricht, werd in de individuele strijd bij de heren 20e. Ronald toonde goede verplichte oefeningen en een degelijk uitgevoerde vrije kür. De Franse Matthias Lang werd Europees Kampioen bij de heren. Bij de dames ging de overwinning naar de Duitse Nadia Zulow.

Naar verwachting zal Nederland volgend jaar weer met een team vertegenwoordigd zijn. Dit jaar was dit niet mogelijk, o.a. vanwege het feit dat veel voltigeurs niet aan de kwalificatie-eisen voor het EK konden voldoen door de MKZ-crisis.

Talent is er echter genoeg binnen de voltigewereld. De Topsport Commissie Voltige van de NHS werkt er hard aan om het komende jaar een zo sterk mogelijke afvaardiging naar de Wereldruiterspelen in het Spaanse Jerez de la Frontera te zenden. In het kader hiervan worden o.a. centrale trainingen en verplichte wedstrijden georganiseerd. Hierover zal binnenkort meer informatie volgen.©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer

Zoekwoorden:

Deel: ' Zwitserland wint EK Voltige Polen '
Lees ook