Het Zwitserse bedrijf Brütsch&Rüegger kiest STEP van Stibo Systems


AARHUS, Denemarken, 20120224 -- Stibo Systems, het bedrijf dat gespecialiseerd is in oplossingen en technologie voor het beheren van strategische informatie, maakte vandaag bekend, dat Brütsch/Rüegger Tools de strategische informatie van zijn meer dan 100.000 producten wil beheren met het STEP-systeem van Stibo Systems als PIM/MDM-platform. Brütsch/Rüegger Tools is een internationaal opererende handelsonderneming in kwalitatief hoogwaardige gereedschappen voor productie-, meet- en montagetechniek. Daarnaast levert het bedrijf genormeerde onderdelen en benodigdheden op het gebied van de arbeidsveiligheid.

Brütsch/Rüegger Tools uit het plaatsje Urdorf bij Zürich is in Zwitserland marktleider in groothandel van gereedschappen, genormeerde onderdelen en benodigdheden op het gebied van de arbeidsveiligheid. Het bedrijf stelt zeer hoge eisen aan zichzelf als het gaat om klantgerichtheid en de daarvoor benodigde kwaliteit van de productgegevens en de leverbaarheid. Daarom koos de dienstverlener voor het PIM/MDM-platform STEP 5.2 van Stibo Systems.

Arthur Immer, hoofd eBusiness & processen van Brütsch/Rüegger Tools, vertelt: “Wij wilden een oplossing die heel flexibel omgaat met gegevensmodellering. Want alleen dan kunnen wij volledig tegemoetkomen aan de informatiebehoefte van onze klanten. Stibo Systems was met STEP de enige leverancier die aan deze eis voldeed zonder dat er extra programmering nodig was. STEP bood een breed scala aan mogelijkheden en we hoefden er dan ook niet lang over na te denken.

Met de nieuwe, centrale datapool wil Brütsch/Rüegger Tools de efficiëntie van de nieuwe verkoopkanalen, zoals elektronische catalogi en webshops, flexibiliseren en vergroten. Ook moeten er verschillende Product Information Management toepassingen worden geconsolideerd. Daarnaast moet het STEP-platform zorgen voor een snelle aanvoer van gegevens voor de catalogi.

Het bedrijf verwacht met STEP een betere service voor zijn klanten te kunnen leveren. Tot dusverre werden bijv. afmetingen in één veld aangemaakt, waardoor producten niet afzonderlijk naar lengte, hoogte en breedte gesorteerd konden worden. Maar dit soort informatie geeft voor de klant nu juist vaak de doorslag om een product te kopen. Manfred Heckt, algemeen directeur van Stibo Systems Duitsland, zegt hierover: “Een goede webshop heeft altijd een betrouwbare, goed gestructureerde en goed gevulde gegevensbasis nodig. Dat is ook een doorslaggevende factor voor alle mogelijke andere verkoopkanalen of nieuwe markten.”

Bij Brütsch/Rüegger Tools worden de productgegevens aangemaakt in het Duits, dat als hoofdtaal fungeert, en vervolgens naar vijf andere talen vertaald. Om de processen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, heeft het bedrijf besloten om nieuwe producten eerst in STEP aan te maken en de gegevens daarna pas naar het ERP-systeem te sturen. Dit zorgt voor een ontlasting van het ERP-systeem dat voortaan alleen nog maar voor calculatie en dispositie wordt gebruikt. Deze omschakeling moet zorgen voor een optimalisatie van het product lifecycle.

Over Stibo Systems
Stibo Systems is wereldleider op het gebied van technologieën en oplossingen voor Strategic Information Management. Stibo Systems’ oplossing STEP is een flexibel platform, dat bedrijven de mogelijkheid biedt om strategische informatie te beheren door middel van een geïntegreerd proces. Het STEP-platform combineert strategische informatie (MDM) met productinformatie (PIM), waardoor er één centrale bron voor alle productinformatie voorhanden is voor alle afdelingen in een bedrijf. Stibo Systems heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, India en Singapore en is onderdeel van het particuliere concern Stibo A/S. Vaste klanten van Stibo Systems zijn internationaal opererende ondernemingen als Sony, Conrad Electronic, B&Q, Screwfix,The Home Depot, Sears, Office Depot, bauMax, Osram, Fujitsu Technology Solutions, Siemens, Christian Winkler, Thule, Target, VWR, Wolseley en Adolf Würth. Nederlandse klanten o.a.: bol.com, Overtoom, IGOpost, Thomas Cook Benelux, Office Depot. Voor meer informatie kunt u terecht op www.stibosystems.com/nl

Dit persbericht is oorspronkelijk gepubliceerd in het Duits op 28 juli 2011


Deel: ' Zwitsers bedrijf Brütsch&Rüegger kiest STEP van Stibo Systems '
Lees ook