Gemeente Zwolle

Zwolle Kampen Netwerkstad Datum uitgave: 01-05-2002
Onderwerp :Bouwen wonen en leefomgeving
Kom eens kijken!

De gemeenten Zwolle en Kampen nodigen hun inwoners uit om op 16 mei aanstaande de 'buurman' te bezoeken. Mensen kunnen zich nog tot 3 mei aanstaande opgeven.

Sinds de gemeenten Zwolle en Kampen en de provincie Overijssel eind 2000 een samenwerkingsconvenant hebben getekend, werken zij op steeds meer gebieden samen. Zo ontwikkelen zij plannen op het terrein van toerisme, woningbouw en bedrijventerreinen. Ook werken zij samen aan het IJsselzone-programma en de toekomst van de Polder Mastenbroek. En er zijn nog veel meer samenwerkingsprojecten te noemen, die al lopen, of in voorbereiding zijn.

Netwerkstad
Inmiddels is Zwolle Kampen Netwerkstad de meest gebruikte naam voor de samenwerking. De bewoners van de netwerkstad gaan meer en meer merken van het bestaan ervan, doordat de samenwerking zich over meer en meer terreinen uitstrekt. Daarom is het belangrijk dat zij weten waarom er wordt samengewerkt en wat Zwolle Kampen Netwerkstad inhoudt. Hierover krijgen de inwoners van beide steden op 16 mei meer informatie in een speciaal uitwisselingsprogramma.

Programma
Het programma op 16 mei loopt in beide steden parallel en ziet er als volgt uit:
9.15 uur vertrek per bus vanaf het Stationsplein
9.45 uur ontvangst met koffie door wethouder in het stadhuis 10.15 uur vertoning film stad en CD-rom over Zwolle Kampen Netwerkstad 11.15 uur stadswandeling
12.30 uur lunch
14.00 uur bezoek Stedelijk Museum
15.30 uur terugreis per bus, via fraaie route langs samenwerkingsprojecten
16.15 uur aankomst

Aanmelden
Zwollenaren die naar Kampen willen en Kampenaren, die Zwolle willen bezoeken kunnen zich nog tot 3 mei aanmelden bij: Ada de Groot, gemeente Kampen,
telnr. (038) 339 26 03 of email a.degroot@kampen.nl De eigen bijdrage is 3 per persoon (incl. lunch en museumbezoek). Er kunnen max. 50 personen mee (per stad).
Plaatsen worden gereserveerd op volgorde van binnenkomst van de aanmeldingen.

Vaker
Het is de bedoeling om in de toekomst vaker dergelijke bezoekjes en andere activiteiten voor bewoners te organiseren in het kader van Zwolle Kampen Netwerkstad.

Bron: Afdeling Communicatie
Datum van 01-05-2002 tot 30-05-2002

Deel: ' Zwolle Kampen Netwerkstad '
Lees ook