Gemeente Zwolle

StadshagenFestival Datum uitgave: 14-09-2001

Onderwerp :Kunst en cultuur

Bewoners stellen Stadshagen voor tijdens eerste StadshagenFestival

Op zaterdag 22 september aanstaande organiseren bewoners uit Stadshagen, samen met de gemeente, het eerste StadshagenFestival. Het festival heeft als titel ´Stadshagen stelt zich voor´ en vindt plaats aan de Werkerlaan, tussen de Zandzegge en de Koperslagerstraat. Het festival begint om 14.00 uur en het middag- en avondprogramma biedt voor elk wat wils. Alle Zwollenaren zijn van harte welkom.

Op het StadshagenFestival laten enthousiaste bewoners en organisaties zien wat de nieuwe wijk allemaal te bieden heeft. Heel Zwolle is uitgenodigd om kennis te maken met de activiteiten die al in de wijk zijn of die nog worden opgezet. Bewoners uit Stadshagen hebben het initiatief genomen voor dit festival om de mensen in Zwolle te laten zien waarom zij met plezier in de nieuwe wijk wonen. Als het aan deze enthousiaste bewoners én aan de gemeente ligt, wordt het StadshagenFestival een jaarlijks terugkerend festijn.

Kijk- en infomarkt
Geïnteresseerden kunnen van 14.00 tot 17.00 uur terecht bij meer dan vijftig kramen waar bewoners en organisaties laten zien wat zij in petto hebben. Zo presenteren sport- en hobbyclubs zich, is de middenstand present en laat de gezondheidssector zien wat zij al kunnen bieden en wat er in de toekomst nog komt. In de stand van het Informatiecentrum Stadshagen laat de gemeente de maquette van het Hanzehuis zien, het winkelgedeelte van het nieuwe centrum. Ook voor meer informatie over het Centrum van Stadshagen kan men hier terecht.

Open Podium
Op het grote podium speelt ´s avonds de band The Fax. ´s Middags is het podium het toneel van de bewoners in Stadshagen. Zij maken muziek, verzorgen dans? en sportdemonstraties en de kinderen van de basisscholen verzorgen een optreden.

Rondleidingen door de wijk
Per paardentram geven bewoners rondleidingen door de wijk. Verschillende aspecten komen daarbij aan bod, zoals de natuurwaarden, de recreatiemogelijkheden en de architectuur. De wethouders Willemien Penterman en John Berends geven om 14.00 uur het startsein voor de rondleiding door zelf de eerste ritten te verzorgen.

Kinderactiviteiten
De kinderen kunnen ponyrijden en zich uitleven op een springkussen. Ook kunnen zij meedoen aan een ballonnenwedstrijd. Alle ballonnen worden om 17.00 uur in de lucht gelaten en aansluitend is er een kinderdisco.

Avondprogramma
Vanaf 20.00 uur treedt de Zwolse top 40-band The Fax op. Zij verzorgen een avondvullend programma en de bezoekers kunnen een drankje drinken en een hapje eten.

Bezichtiging opgraving Kasteel Werkeren
Het is op zaterdag 22 september tevens mogelijk om de historie van Stadshagen nader te bestuderen. Archeologen verzorgen rondleidingen bij de opgraving van kasteel Werkeren in de buurt van de Oude Wetering. De rondleidingen beginnen om 10.00 uur en de laatste rondleiding is om 16.00 uur. Elk half uur worden er vier rondleidingen gegeven van 20 minuten. Het is alleen mogelijk om aan een rondleiding deel te nemen in het bezit van een toegangskaart. Toegangskaarten zijn gratis vanaf maandag 17 september af te halen in het Informatiecentrum Stadshagen aan de Klokkengieterlaan en in de Gemeentewinkel aan de Diezerstraat.

Vervoer
Stadshagen is een wijk in aanbouw. In verband met de verkeersveiligheid, de huidige omleidingen en het geringe aantal parkeerplaatsen, wordt iedereen verzocht met het openbaar vervoer of op de fiets naar het festivalterrein te komen. Nabij het festivalterrein is een bushalte aanwezig.

Bron: afdeling communicatie Datum van 14-09-2001 tot 23-09-2001

Deel: ' Zwolle stelt Stadshagen voor bij eerste StadshagenFestival '
Lees ook