Gemeente Zwolle

Zwolse Brandweer loopt RoParun Datum uitgave: 02-05-2002
Onderwerp :Openbare orde en veiligheid
Van 8 mei tot en met 11 mei aanstaande neemt de Zwolse Brandweervereniging voor de vijfde keer deel aan de langste non-stop estafette loop ter wereld: de RoParun. Woensdag 8 mei vertrekt de Zwolse Brandweerploeg naar Rotterdam. Doel van deze RoParun is om zoveel mogelijk geld bijeen te krijgen voor mensen, die lijden aan de ziekte kanker. Met het opgebrachte geld wordt getracht het leven van kankerpatinten aangenamer te maken. De stichting RoParun gebruikt hiervoor de slogan geen dagen toevoegen aan het leven, maar trachten leven toe te voegen aan de dagen.

Het binnengekomen geld wordt door de stichting zelf beheerd en besteed. Enkele voorbeelden van besteding zijn: de aankoop en beheer van enkele vakantiebungalows waarin kankerpatinten met hun familieleden kosteloos een korte vakantie kunnen houden, de aankoop en beheer van hospices, huizen waarin een vertrouwde omgeving de patinten afscheidt kunnen nemen van het leven. Maar ook de aanschaf van bijvoorbeeld TVs, computers, computerspelletjes en pijnbestrijdingpompen.

Inzameling
Deelnemende teams dragen al het ingezamelde sponsorgeld af aan de stichting Roparun. De kosten van de deelname en de fondsenwerving zelf, zijn voor eigen rekening van het team en gaan dus niet ten koste van het sponsorbedrag. In de afgelopen jaren heeft de brandweer tot dusver en bedrag van 66.3636,- kunnen overmaken aan de stichting. Het team van Zwolle is alweer geruime tijd in training. Inmiddels zijn er en aantal sponsors gevonden. Meer sponsoren zijn natuurlijk altijd welkom. Ook de sponsorloop voor de Zwolse basisscholen op 18 april maakt deel uit van de sponsorwerving.

Sponsorloop
Ongeveer 320 leerlingen van Zwolse basisscholen hebben in Park de Wezenlanden hard gelopen voor de stichting RoParun. Er is 11.675 euro binnen gehaald. Dit is ongeveer 500 euro meer dan vorig jaar: een prachtige prestatie van deze kinderen! Elke school heeft een beker gekregen. De Montessorischool heeft de wisselbeker in ontvangst genomen, omdat zij het meeste geld hebben opgehaald. De volgende scholen hebben deelgenomen aan deze sponsorloop: de Montessorischool, de Parkschool, Ridderspoor, Turfschip en Oosterenkschool.

Bron: Communicatie
Datum van 02-05-2002 tot 08-05-2002

Deel: ' Zwolse Brandweer loopt RoParun '
Lees ook