ZyLAB introduceert eerste eDiscovery Systeem om audio te doorzoeken


Relevant bewijs uit geluidsbestanden in slechts enkele seconden te lokaliseren

Amsterdam, 20110420 -- ZyLAB, vooraanstaand leverancier van eDiscovery en informatie management oplossingen maakt vandaag de lancering bekend van de innovatieve ZyLAB Audio Search Bundle, een desktop softwareproduct om zeer snel relevante geluidsfragmenten te identificeren in multimedia files en veelgebruikte instrumenten zoals vaste en mobiele telefoons, VOIP en specialistische platforms als Skype en MSN Live.

De intuïtieve software stelt zowel technische als niet-technische gebruikers die betrokken zijn bij juridische geschillen en forensische onderzoeken, in staat geluidsbestanden net zo eenvoudig te doorzoeken en analyseren als traditionele vormen van elektronisch opgeslagen informatie.

"Voor de Enron-zaak zijn bijna een dozijn FBI-analisten drie maanden bezig geweest om 2800 uur aan audio uit te schrijven om daarna het transcript te kunnen doorzoeken op sleutelbegrippen," zegt Johannes C. Scholtes, voorzitter en Chief Strategy Officer bij ZyLAB. "Met ZyLAB Audio Search dat wij nu lanceren, zouden zij dezelfde zoekopdrachten direct in de geluidsbestanden kunnen uitzetten en in ongeveer vijf minuten kunnen uitvoeren. De gevonden fragmenten kunnen direct worden teruggespeeld om de relevantie te verifiëren. Het overzetten van spraak naar tekst is niet meer nodig.”

Geschreven teksten, zoals afschriften van audio-opnamen, kunnen niet volledig de nuances of emoties overbrengen; deze zijn uitsluitend te onderscheiden door menselijke luisteraars. Daarnaast beperkt spraak-naar-tekst -technologie zich vaak tot dictatie. ZyLAB Audio Search transformeert audio-opnamen tot fonetische weergaven van de manier waarop woorden zijn uitgesproken. Zo kunnen onderzoekers naar concrete woorden en series zoeken, maar ook op eigennamen, bedrijfsnamen of merken zonder dat deze opnieuw verwerkt hoeven te worden.

Met ZyLAB Audio Search kunnen gerechtelijke onderzoekers en advocaten audio-opnamen uit verschillende bronnen veel efficiënter identificeren en verzamelen dan ooit handmatig mogelijk was. De software ondersteunt meerdere zoektechnieken tegelijk, zoals Booleaans en wildcard, met als resultaat een zeer hoge nauwkeurigheid en relevantie van de resultaten. De snelle, iteratieve zoekopdrachten leiden tot een drastische vermindering van de hoeveelheid data en daarmee de kosten om deze te doorzoeken.

"Saillant bewijs wordt net zo vaak gevonden in audio als in bijvoorbeeld email,”vervolgt Scholtes. "Nu kan een onderzoeker een folder met audiobestanden openen, een vraag intikken en op de resultaten klikken om het gevonden fragment in context te beluisteren. Het vinden van bewijs in audiobestanden is op deze manier net zo eenvoudig als het vinden van een liedje op iTunes".

ZyLAB Audio Search Bundel ondersteunt alle gebruikelijk audioformaten, inclusief G711, GSM6.10, MP3 en WMA evenals de audiocomponent van videobestanden. De bundel gebruikt slechts een fractie van de hardware die is vereist bij traditionele oplossingen en sluit naadloos aan op bestaande toolsets en processen.

De facultatieve bundel is verkrijgbaar met het ZyLAB eDiscovery & Production System en ieder ander ZyLAB systeem. Voor meer informatie kunt u terecht op www.zylab.nl of contact opnemen met Annelore van der Lint (+31 (0)20 691 95 50).

Over ZyLAB.

ZyLAB’s is toonaangevend leverancier van modulaire e-Discovery en enterprise information management oplossingen waarmee organisaties in staat zijn ongekende hoeveelheden informatie in ieder formaat en meer dan 400 talen, te organiseren, delen en beheren. Met de oplossingen van ZyLAB kunnen bedrijven juridische risico’s minimaliseren, kosten besparen en hun business productiviteit aanzienlijk verhogen.

Het e-Discovery Systeem van ZyLAB is direct gelinieerd aan het Electronic Discovery Reference Model (EDRM). De producten en diensten van ZyLAB worden op enterprise niveau gebruikt door zowel multinationals, overheidsinstanties, rechtbanken en advocatenkantoren, als ook ingezet bij specifieke projecten voor juridische diensten, auding- en accounting leveranciers. De systemen van ZyLAB zijn tevens beschikbaar in een Software-as-a-Services (SaaS) model.

De technologie van ZyLAB is vele malen onderscheiden en ZyLAB is een van de weinige organisaties die in Gartner’s “Magic Quadrant for Information Access Technology” zowel in 2007, 2008 en 2009 als leider wordt gepositioneerd. Daarnaast heeft Gartner ZyLAB de hoogste score toegekend (“Strong Positive”) in de “MarketScope for E-Discovery and Litigation Support Vendors” voor 2007, 2008 en 2009, alsmede een “Promising” indicatie gegeven in de 2008 “MarketScope for Records Management”.

ZyLAB heeft hoofdkantoren in Amsterdam en McLean, Virginia (USA). De locale markten worden verder bediend vanuit regionale kantoren in New York, Barcelona, Frankfurt, Londen, Parijs en Singapore. Voor meer informatie over ZyLAB kunt u terecht op www.zylab.nl


Deel: ' ZyLAB introduceert eerste eDiscovery Systeem om audio te doorzoeken '
Lees ook