TomTom stelt grootste database ter wereld met historische verkeersgegevens nu via zijn onlinewebportaal beschikbaar voor overheden en bedrijven

AMSTERDAM & WASHINGTON--(BUSINESS WIRE)-- 20110124 --

TomTom, toonaangevend leverancier van wereldwijde lokalisatie- en navigatieoplossingen, introduceert TomTom Traffic Stats op de jaarvergadering van de Transportation Research Board in Washington D.C. Binnen slechts 24 uur na het indienen van hun verzoek om gegevens via https://trafficstats.tomtom.com zullen overheden en verkeersconsultants een zeer accurate en actuele verkeersgegevensanalyse tot hun beschikking hebben. Dit in tegenstelling tot de gemiddelde sectorstandaard van een aantal weken of nog langer.

Maarten van Gool, Managing Director bij TomTom, licht toe: “De database Traffic Stats van TomTom maakt op één dag op maat gemaakte rapporten beschikbaar en is uniek in die zin dat ze de onderliggende informatie voornamelijk verzamelt uit de daadwerkelijke verplaatsingen van auto's.”

Sinds TomTom de database in 2006 creëerde, zijn er meer dan 3 biljoen werkelijk gereden metingen verzameld. Elke dag worden daar meer dan 3,5 miljard nieuwe metingen aan toegevoegd en deze hoeveelheid groeit nog steeds. Verkeersinformatie is beschikbaar voor het volledige wegennet in Europa en Noord-Amerika. Gegevens zijn beschikbaar op zeer korte wegsegmenten vanaf 10 meter, afhankelijk van de lokale weggeometrie.

Het Traffic Stats-portaal maakt het mogelijk om de werkelijk gereden historische reistijden en snelheden op een weg of route te analyseren in elke willekeurige kalenderperiode en op elk tijdstip.

Ga voor meer informatie en een livedemonstratie naar https://mobility.tomtom.com. Het portaal is toegankelijk na registratie; evaluatielicenties kunnen ook worden aangevraagd via de website.

Bezoek de TomTom-stand in tentoonstellingszaal A-3806 op de 90ste jaarvergadering van de Transportation Research Board in Washington D.C., van 23 tot 27 januari 2011.

Over TomTom

TomTom N.V. (AEX: TOM2) is wereldwijd marktleider op het gebied van lokalisatie- en navigatieoplossingen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Nederland en het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 3.000 werknemers in dienst. Meer dan 50 miljoen mensen maken dagelijks gebruik van de oplossingen van TomTom, in de vorm van draagbare navigatiesystemen (PDN's), ingebouwde autonavigatiesystemen of tracking- en tracingoplossingen voor fleetmanagement. Daarnaast maken honderden miljoenen mensen gebruik van de digitale kaarten van TomTom op het internet of de mobiele telefoon.

In 2009 maakte TomTom een omzet bekend van € 1,5 miljard inkomsten en een nettocashflow van € 340 miljoen afkomstig uit bedrijfsactiviteiten. Meer informatie over TomTom is te vinden op www.TomTom.com.

Ga voor ’s werelds meest actuele routeplanner, mét LIVE verkeersinformatie, naar: www.routes.TomTom.com.

###

Zie voor illustraties en bijlagen de Multimedia Galerij: https://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6578465&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
TomTom
Neem voor Public Relations contact op met:
Sandra Van Hauwaert
+32 497 25 18 16
Sandra.VanHauwaert@tomtom.com
of
Erin Delaney
+1 978 405 1806
Erin.Delaney@tomtom.com
Voor IR:
Richard Piekaar
+31 20 7 575 119
ir@tomtom.com
Voor Corporate Communications:
Kristina Nilsson
+31 20 7 575078

cc@tomtom.com

Ticker_symbol AEX:TOM2
ISIN NL0000387058

Deel: ' TomTom stelt database verkeersgegevens beschikbaar aan overheden en... '


Lees ook