Opwaardeerbare oplossing voor brandstofautomaten helpt automobilisten beschermen tegen betaalpasfraude

Opwaardeerbare oplossing voor brandstofautomaten helpt automobilisten beschermen tegen betaalpasfraude

MALMO, Zweden--(BUSINESS WIRE)-- 20091221 --

Dresser Wayne (www.DresserWayne.com), wereldwijd marktleider op het gebied van doseringstechnologieën voor voertuigenergie, heeft van de PAN Nordic Card Association (www.pan-nordic.org) Unattended Payment Terminal (UPT) goedkeuring gekregen voor de iX Pay Secure Payment oplossing op de Global StarTM en de Global Ovation® iXTM brandstofautomaten. De oplossing voor betaling buiten omvat het Dresser Wayne veilige toetsenpaneel, het eerste Payment Card Industry (PCI) versie 2.0 Encrypting PIN Pad (EPP) apparaat dat is gecertificeerd door de Association. Benzinepomphouders in Scandinavië kunnen nu werken volgens deze standaards en hun bedrijven en klanten beschermen tegen creditcard- en pinpasfraude.

De PAN Nordic Card Association ondersteunt banken en kaartverstrekkers met standaards en praktijktips die unieke regiospecifieke behoeften aanpakken, op basis van de wereldwijd erkende PIN Transaction Security (PTS) standaards, geregeld door de PCI Security standaards Council (SSC).

“Uit deze in de branche unieke goedkeuringen zullen vooral onze klanten echt profijt halen, omdat het hen een op standaards gebaseerde benadering biedt voor verbeterde veiligheid aan de pomp,” aldus Tim Weston, productmanager voor betaaltechnologieën bij Dresser Wayne. “Onze opwaardeerbare iX Pay Secure Payment oplossing geeft klanten ook de flexibiliteit om te voldoen aan toekomstige veiligheidstandaards.”

De iX Pay Secure Payment oplossing is beschikbaar op nieuwe Dresser Wayne benzinepompen en via een opwaardeerset. De onderdelen zijn een versleutelend toetsenpaneel, een veilige kaartlezer, door de gebruiker in te voeren informatie en toepassingssoftware-authenticatie. De oplossing is in overeenstemming met EMV-standaards die betrekking hebben op wereldwijde interoperabiliteit van chipcards met betaalsystemen. De oplossing werd ook als eerste gecertificeerd door de Versie 2.0 standaard voor PCI Encrypting PIN Pad (EPP) Security Requirements.

Meer informatie over de iX Pay Secure Payment oplossing is te vinden op www.DresserWayne.com.

Over Dresser, Inc.

Dresser, Inc. is wereldwijd marktleider op het gebied van de levering van toptechnologie infrastructuurproducten voor de wereldwijde energiebranche. Belangrijke merknamen in de Dresser portefeuille zijn Dresser Wayne® brandstofdistributiesystemen, Waukesha® motoren op aardgas, Masoneilan® regelkleppen, Consolidated® drukaflaatkleppen en ROOTS® draaiende gasmeters en ventilatoren. Het bedrijf beschikt over productie- en klantenservicevestigingen die wereldwijd op strategische locaties zijn gevestigd en verkoopmedewerkers in meer dan 100 landen. www.Dresser.com

Over Dresser Wayne

Dresser Wayne, met hoofdkantoren in Austin, Texas, is een van de grootste bedrijfsonderdelen van Dresser, Inc., en industrieel pionier op het gebied van de brandstofdistributie. Een van de door Dresser Wayne doorgevoerde vernieuwingen was dat het als eerste bedrijf zelfbedieningconsoles en brandstofmengautomaten op benzinestations heeft geïntroduceerd, alsmede in de pomp geïntegreerde apparatuur zoals kaartlezers en contant geldautomaten, betalingssystemen met identificatie door middel van radiofrequentie en betalings-/communicatiesystemen met aanraakscherm. Bovendien ontwerpt en verhandelt Dresser Wayne softwaresystemen waarmee brandstofdistributeurs de aspecten van de “gemakswinkel” van hun benzinestations efficiënter kunnen beheren, inclusief voorraadcontrole, prijslijstbeheer, loonadministratie en locatie-administratie. De Dresser Wayne website is www.DresserWayne.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Dresser Wayne Press Contact (Europa):
Lise-Lotte Nordholm
Office +46 40 360 553
lise-lotte.nordholm@dresser.com
of
Dresser Wayne Press Contact (N.A.):
Dan Shaw
Office +1 323 202 1907

dan.shaw@edelman.com

Deel: ' Goedkeuring voor Dresser Wayne® iXTM Pay Secure betaalplatform '
Lees ook