MAN Beste Bedrijf in Diesel- en turbomotoren


Succesvol Nederland presenteert de beste bedrijven van Nederland; elke zondag op RTL7, 10:30 uur

Rotterdam, 20160830 -- MAN Diesel & Turbo is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Diesel- en turbomotorenbranche. Het heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie met een zeer sterke positionering. ‘MAN Diesel & Turbo weet zijn enorme vakkennis te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor het zeer hoog scoort op klanttevredenheid. Het wordt als een van de meest vooruitstrevende organisaties op dit gebied gezien.’

MAN Diesel & Turbo is een van ‘s werelds leidende ontwikkelaars en producenten van grote twee- en viertakt diesel- en gasturbinemotoren voor onder meer de maritieme sector. De onderneming maakt deel uit van het Volkswagen-concern en is op alle mogelijke denkbare gebieden gecertificeerd. De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in MAN Diesel & Turbo een vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen.

Operational excellence

MAN Diesel & Turbo onderscheidt zich volgens de jury op twee gebieden: het leveren van hoogwaardige diesel- en turbinemotoren tegen een scherpe tariefstelling, en het realiseren van operational excellence met een uitzonderlijk hoge klanttevredenheidsscore. ‘Maar ook innovatie is het sleutelwoord bij MAN Diesel & Turbo, want het is continu bezig zijn producten en service te verbeteren en af te stemmen op de wensen van de markt’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

‘Een mooie toonaangevende innovatie is de zogeheten ECA zone switch. ECA staat voor Emission Control Areas en is ontwikkeld met het oog op de strenge emissienormen waaraan scheepsmotoren binnen veel continentale wateren moeten voldoen. De ECA zone switch zorgt er met behulp van GPS-Geofencing voor dat de exacte positie van het schip in de gaten wordt gehouden. Zodra het schip continentale wateren betreedt, schakelt de scheepsmotor automatisch over op een andere, milieuvriendelijke brandstof. Hiermee worden enorme kostenbesparingen gerealiseerd en voldoet men tegelijk aan de internationale milieuwetgeving.’

De laatste jaren is er sprake van verstrekkende automatisering als het aankomt op de besturing en het onderhoud van motoren. Deze transitie vraagt om een ander soort medewerkers binnen de poorten van MAN Diesel & Turbo. Desondanks is het personele verloop minimaal geweest en zijn vrijwel alle medewerkers omgeschoold naar de nieuwe behoeftes in de markt.

MAN Diesel & Turbo (officiële naam: MAN Diesel & Turbo Benelux BV) is opgericht in 2006 en gevestigd in Schiedam. Ook heeft het een vestiging in Antwerpen. Het telt circa 70 medewerkers en is in de hele Benelux actief. ‘Gedrevenheid, passie, innovatievermogen, durf en visie, plus een sterke focus op de klant maken van deze organisatie een topper.’, aldus de Nominatiecommissie. ‘Terecht de branchewinnaar!’

Meer informatie: https://dieselturbo-benelux.man.eu/

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met eigen televisieprogramma’s als Succesvol Nederland en De Succesfactor en kent een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van de company pride en reputatie van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma Succesvol Nederland waarin de genomineerde wordt getoond, is gestart in januari. 


Deel: ' MAN Beste Bedrijf in Diesel- en turbomotoren '
Lees ook