Minder autoverzekeringen door daling autoverkoop


Utrecht, 20160208 -- Het aantal nieuwe geregistreerde auto’s was afgelopen januari historisch laag. De daling in het aantal autoverkopen in januari heeft tot gevolg dat er minder autoverzekeringen zijn afgesloten, zo blijkt uit gegevens van Sum.nl.

Het afsluiten van een autoverzekering is verplicht bij de aanschaf van een nieuwe auto. Een daling van het aantal nieuwe geregistreerde auto’s in januari 2016 houdt daarom verband met een daling van het aantal afgesloten autoverzekeringen afgelopen maand.

Een verklaring voor de daling in het aantal autoverzekeringen is de nieuwe bijtellingsregeling die vanaf 1 januari 2016 van start is gegaan. Veel leaserijders hebben op het laatste moment in 2015 een auto op naam gezet om de nieuwe bijtellingsregeling te omzeilen. Dit had tot gevolg dat er een recordaantal autoverzekeringen is vergeleken en afgesloten in de laatste maand van 2015. Dit heeft echter consequenties voor het begin van 2016. Uit inventarisatie van Sum.nl komt naar voren dat het aantal vergeleken en afgesloten autoverzekeringen in januari enorm gedaald is. 


Deel: ' Minder autoverzekeringen door daling autoverkoop '
Lees ook