Slimme apparaten zien we tegenwoordig overal. Voornamelijk in huis. Je hebt vast ook wel een smart tv, Google Home, slimme koelkast of een Ring videodeurbel in je woning. Maar heb je ook al gehoord van een slimme laadpaal? Net als alle andere slimme apparaten is deze verbonden met het internet. Daardoor wordt het mogelijk om laadsessies eenvoudig online in te zien. Maar dat niet alleen, een slimme laadpaal brengt nog zoveel meer.

Slimme laadpaal voorziet in behoeften consument

Dat steeds meer mensen een elektrische laadpaal kopen is logisch. Begin 2021 reden er in totaal 280.000 elektrische auto’s en plug-in hybrides rond. Geen wonder dat deze niet allemaal geladen kunnen worden aan de bijna 69.000 openbare laadpalen. Daar komt bij dat laden aan een openbare laadpaal een stuk duurder is dan laden aan huis. 1 en 1 is 2. En zo dacht Lanova ook. Sterker nog, ze zijn een stapje verder gegaan. Een ‘gewone’ laadpaal aan huis was niet meer genoeg. Deze moest ook verbonden met het internet zijn en tegelijkertijd duurzaam. Daarmee ontstond de eerste slimme laadpaal.

Voordelen van een elektrische laadpaal kopen


De slimme laadpaal beschikt over een zogeheten Load Guard systeem. Een gecertificeerde installateur installeert dit systeem in de meterkast, zodat deze verbonden kan worden met de slimme meter. Daardoor herkent het systeem groene energiebronnen, zoals stroom van zonnepanelen. Een ander voordeel is de Web Interface, waarmee je de volgende voorkeuren kunt instellen:

·        Laden via piek- of dal uren

·        Laden via groene of grijze stroom

·        ‘Gewoon’ laden of snelladen

Patroonherkenning: altijd een volle accu

De slimme laadpaal herkent patronen. Daardoor weet de laadpaal dat je bijvoorbeeld vaak om 07:00 uur van huis gaat om te werken. Stel dat je de laadpaal om 16:00 uur inplugt, weet de laadpaal dat hij nog niet hoeft te gaan laden. De accu hoeft tenslotte pas de volgende ochtend vol te zijn. De patroonherkenning stelt de laadpaal in staat om dus tijdens de dal uren te gaan laden. Wijk je af van je patroon en wil je wel direct een volle accu? Geen probleem, dan geef je die voorkeur via de Web Interface gewoon weer door.

Stroomkosten declareren via slimme laadpaal

Een slimme laadpaal aan huis werkt ook voor werknemers die hun kilometers willen declareren. Daarvoor sluit je een los Service & Connect pakket af. Ieder kwartaal wordt er een overzicht van de laadsessies naar je werkgever verzonden. De stroomkostenvergoeding wordt dan direct uitbetaald.

En, ben jij er al over uit om een elektrische laadpaal te gaan kopen?

Deel: ' Nieuw: slimme laadpaal voor je elektrische auto '




Lees ook