ABK Kunststoffen beste bedrijf in Bedrijfswagenombouw


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 09:00 uur en 13:00 uur

Rotterdam, 20170104 -- ABK Kunststoffen BV is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de categorie Bedrijfswagenombouw. Het bedrijf heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie met een zeer sterke positionering en een klinkende reputatie. ‘ABK Kunststoffen weet zijn enorme vakkennis te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor het zeer hoog scoort op klanttevredenheid. Een bedrijf met een duidelijke ambitie: marktleider worden in Europa.’

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in ABK Kunststoffen een vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘In een markt die continu in beweging is, weet ABK Kunststoffen uitstekend te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen en is het zijn concurrenten vaak een slag voor.’

ABK Kunststoffen is specialist in grijs-kentekentoepassingen voor lichte bedrijfswagens. Lichte bedrijfswagens en 4x4-auto’s kunnen met de kunststof producten van ABK zo worden omgebouwd dat de zakelijke rijder diverse (belasting)voordelen geniet. Naast financieel voordeel is er het praktische belang; na ombouw van lichte bedrijfswagen naar een dubbelcabine is een combinatie van personenvervoer en goederenvervoer mogelijk in één voertuig. De onderneming voert een breed aanbod separatiewanden voor montage op de B- of de C-stijl en Europees type goedgekeurde gordelcabines. ‘Het aanbod is continu in ontwikkeling en ook voor de nieuwste types heeft ABK producten beschikbaar. De klant kan hier tevens terecht voor de inbouw van een separatiewand’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Innovatie

Innovatie en nieuwe ideeën staan bij ABK hoog in het vaandel. Voor nauwkeurige productontwerpen heeft ABK een meetafdeling in huis, waarbij een 3D-scanner de vorm van de auto precies in kaart brengt. Deze wordt niet alleen ingezet voor verbeteringen aan het eigen assortiment, maar ook voor industriële specials die worden ontwikkeld voor klanten.

ABK kan niet los gezien worden van Veap Shield United, dat in hetzelfde pand gevestigd is. Veap is specialist in spoilers, zijfenders, bodystyling en andere aerodynamische toepassingen voor vrachtauto’s en heeft al meer dan 25 jaar ervaring. In Midden- en Noord-Europa heeft het een sterke positie opgebouwd. ‘Organisatorisch hebben ABK en Veap de zaken goed op de rit. Zij hebben beide intensief klantencontact, zijn oplossingsgericht en zijn altijd samen met de klant op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Samen één organisatie die het heel goed doet en een leidende positie heeft in haar markten!’, aldus Zwaan.

De jury is van mening dat ABK Kunststoffen op deze gronden moet worden uitgeroepen tot winnaar in de Bedrijfswagen-ombouwbranche en tevens in aanmerking dient te komen voor de hoofdprijs, de Nationale Business Succes Award 2016.

ABK Kunststoffen BV is opgericht in 1999 en is gevestigd in Dodewaard. De onderneming heeft als geheel circa 25 werknemers en is nationaal en internationaal actief.

Meer informatie: www.abk-kunststoffen.nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL7, zondags om 09:00 uur en 13:00 uur.


Deel: ' ABK Kunststoffen beste bedrijf in Bedrijfswagenombouw '
Lees ook