APK fraude? Dit betekent dat u niet verzekerd bent


UTRECHT, 20160316 -- Uit cijfers is naar voren gekomen dat afgelopen jaar 242 garages hun licenties zijn kwijtgeraakt om de APK uit te voeren. Dit is een stijging van 22 procent met het jaar ervoor. Het blijkt namelijk dat autobezitters garages geregeld €200 tot €400 aanbieden om een slechte auto toch goed te laten keuren. Wanneer dit naar voren komt wordt de APK ongeldig verklaard en keren de meeste verzekeraars u geen schade uit bij een ongeval.

Goedkoopsteautoverzekering.net zet deze risico’s op een rijtje. De APK is namelijk een belangrijke keuring voor uw voertuig. De APK kunt u bij alle RDW-erkende bedrijven laten uitvoeren. Dit kan al vanaf €50, afhankelijk van de door u gekozen garage. Eventueel nodige reparaties zitten echter niet in dit bedrag inbegrepen waardoor de kosten voor een APK flink kunnen oplopen.

Nu blijkt dat garages vaak geld aangeboden krijgen om een slechte auto toch goed te laten keuren. Hiermee proberen autobezitters de hoge reparatiekosten te vermijden. Door fraude te plegen riskeren autobezitters echter andere hoge kosten.

Ten eerste mag een voertuig zonder geldige APK de openbare weg niet op en riskeert de eigenaar een boete van de RDW. Tevens riskeert hij een boete van de politie, die €130 bedraagt. Daarnaast kan het zijn dat de autoverzekeraar, bij een ongeval, de schade niet vergoedt. Dit verschilt echter per verzekeraar. Sommige verzekeraars keren consequent niet uit wanneer een auto niet voldoet aan de APK vereisten. Andere verzekeraars keren niet uit wanneer het ongeval veroorzaakt is door een mankement dat verholpen zou zijn tijdens de APK. Zoals gladde banden of slecht werkende remmen. Welke regeling uw verzekering hanteert is te lezen in de polisvoorwaarden.


Deel: ' APK fraude? Dit betekent dat u niet verzekerd bent '
Lees ook