iPhoneclub.nl viert tweejarig bestaan met spetterend feest


Grootste iPhone-site bereikt 40.000 bezoekers per dag

HAARLEM, 20081204 -- iPhoneclub.nl viert op vrijdag 12 december 2008 zijn tweejarig bestaan. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Haarlem wil de website zoveel mogelijk gepassioneerde iPhone-gebruikers samenbrengen. In twee jaar tijd is iPhoneclub.nl met veertigduizend bezoekers per dag, uitgegroeid tot veruit de grootste Nederlandstalige website over de Apple iPhone.

De iPhoneclub Party vindt plaats op 12 december 2008 in Club 023 in Haarlem. Toegangskaarten zijn voor 5 euro te bestellen via: www.easyticket.nl/?e=2107. Onder de bezoekers zullen accessoires en een iPhone 3G worden verloot. Bright ondersteunt als mediapartner het evenement en sponsors zijn onder andere T-Mobile, Coolblue en iPhonecentre.

"Met de iPhoneclub.nl Party willen we onze doelgroep bij elkaar brengen. Veel mensen hebben dagelijks contact met elkaar maar hebben werkelijk geen idee wie er achter een nickname schuilgaat", zegt medeoprichter Jean-Paul Horn. "Bovendien is het na twee jaar onstuimige groei tijd voor een feestje."

Vroege start

Het eerste nieuwsbericht op iPhoneclub.nl verscheen op 19 december 2006, nog voordat Apple de iPhone had aangekondigd. Een maand later verhuisde de website naar het huidige domein, iPhoneclub.nl. Medeoprichter en hoofdredacteur Gonny van der Zwaag: "Het succes van de iPhone in Nederland komt vooral omdat het toestel vlak na de introductie vrij gemakkelijk vanuit de VS gemporteerd kon worden. Daardoor ontstond al direct een zeer actieve groep van vroege enthousiastelingen en maakte iPhoneclub.nl vanaf de zomer van 2007 een vliegende start."

Populaire onderwerpen op iPhoneclub.nl zijn (voor)besprekingen van nieuwe iPhone-software, een iPhone-wiki en een maandelijks bijgewerkt prijzenoverzicht van de iPhone 3G.

Exclusieve previews

Gemiddeld verschijnen er zo'n tien nieuwsberichten per dag op iPhoneclub.nl. Van der Zwaag: "Er is elke dag meer nieuws dan we aankunnen. We proberen zoveel mogelijk eigen content te brengen. Gelukkig weten steeds meer bedrijven ons te vinden wanneer ze nieuwe iPhone-accessoires of -applicaties uitbrengen. Hierdoor konden we al exclusieve previews publiceren over de iPhone 3G en de iPhone-applicaties van NU.nl en Hyves."

---

Over iPhoneclub.nl
iPhoneclub.nl is in twee jaar tijd uitgegroeid tot veruit de grootste Nederlandse website over de Apple iPhone. De website richt zich op bezoekers tussen 15 en 40 jaar die een iPhone gebruiken of van plan zijn een iPhone te kopen. Het succes van de website is te danken aan de eigen berichtgeving en grondige besprekingen van nieuwe hard- en software. iPhoneclub is opgericht door Jean-Paul Horn en Gonny van der Zwaag vanuit hun bedrijf Textopus VOF.


Deel: ' iPhoneclub.nl viert tweejarig bestaan met spetterend feest '
Lees ook