Oude en verouderde producten

12 okt 2016 - Eigenaars van een iPhone, iPad, iPod of Mac kunnen service en onderdelen van Apple of Apple-serviceproviders verkrijgen gedurende vijf jaar nadat het product niet meer wordt gemaakt, of langer indien door de wet vereist. Apple heeft de ondersteuning voor bepaalde oude en technisch verouderde producten beëindigd.

Oude producten zijn producten die al langer dan vijf jaar en minder dan zeven jaar niet meer worden gemaakt. Apple heeft de service voor oude hardwareproducten beëindigd, met de volgende uitzonderingen:

* Mac-producten die in Turkije zijn aangeschaft. Eigenaars van oude Mac-producten hebben bij Apple-serviceproviders in Turkije recht op service en het bestellen van onderdelen.

* Producten die in de staat Californië in de VS zijn aangeschaft, zoals wettelijk is vereist. Eigenaars van oude Mac-producten hebben bij Apple-serviceproviders binnen de staat Californië in de VS recht op service en het bestellen van onderdelen. Eigenaars van oude iPods in de staat Californië hebben bij Apple Stores of door contact op te nemen met AppleCare op 1-800-APL-CARE recht op service. Eigenaars van oude iPhones in de staat Californië hebben bij Apple Stores of door contact op te nemen met AppleCare op 1-800-APL-CARE recht op service.

* Voor producten die in Frankrijk zijn aangeschaft, raadpleegt u Wettelijke garantie van verkopers en reserveonderdelen.

Verouderde producten zijn producten die al langer dan zeven jaar niet meer worden gemaakt. Beats-producten met het Monster-merk worden beschouwd als verouderd ongeacht de aankoopdatum. Apple heeft alle services voor verouderde hardwareproducten zonder uitzonderingen beëindigd. Serviceproviders kunnen geen onderdelen voor verouderde producten bestellen. Bij alle Apple Stores en in Canada, Europa, Latijns-Amerika en de Aziatisch-Pacifische regio geldt de Amerikaanse productenlijst, maar wordt geen onderscheid gemaakt tussen oude en verouderde producten. Alle producten op de Amerikaanse lijst met oude producten (alle modellen) worden bij de Apple Stores en in deze regio’s als verouderd beschouwd.

De volgende producten worden niet meer gerepareerd:

Zie het origineel.

Deel: ' Na 31-10-2016 repareert Apple geen iPhone 4 en MacBook Air 2010 meer '


Lees ook