Shazam Encore maakt debuut op App Store

Nieuwe toepassing voor iPhone en iPod touch biedt extra functies, werkt sneller en heeft een hip nieuw design

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20091109 --

Shazam, wereldwijd leider in het ontdekken van muziek op mobiele apparaten, kondigt de lancering van de nieuwe Shazam Encore toepassing op de App Store aan. Shazam heeft geweldig groot succes op de App store geboekt, met tot op heden meer dan 10 miljoen downloads. De Shazam Encore toepassing zal het voor iPhone en iPod touch gebruikers nog gemakkelijker maken alles te weten te komen over de muziek waar zij van houden, zodat hun muziekbeleving groter wordt dan ooit tevoren.

“Sinds onze lancering op de App Store heeft Shazam enorme veel fans onder iPhone en iPod touch gebruikers, waardoor Shazam vandaag de dag een van de populairste muziektoepassingen ter wereld is,” zegt Andrew Fisher, CEO van Shazam. “Wij hebben naar onze iPhone en iPod touch gebruikers geluisterd en deze nieuwe toepassing gecreëerd. Hiermee wordt aan hun wensen voldaan en zullen zij meer plezier beleven aan muziek luisteren, zodat muziekliefhebbers muziek op een andere manier zullen ervaren en leren kennen.”

Shazam Encore heeft vele nieuwe functies, zoals:

  • Improved speed performance: gebruikers kunnen nog sneller tracks taggen en zullen meer over hun muziek leren.
  • Music recommendations: gebruikers kunnen muziek ontdekken die op de getagte track lijkt, zodat zij hun muziekcollectie en -kennis kunnen vergroten.
  • Find what’s hot and popular: gebruikers hebben toegang tot Shazam muzieklijsten van miljoenen andere Shazam gebruikers, zodat zij op de hoogte kunnen blijven van nieuwe artiesten en tracks in de muziekwereld.
  • Search music: gebruikers kunnen muziek eenvoudig vinden door te zoeken op artiest, album of track, in meer dan 8 miljoen liedjes.
  • Drive en Tag: Shazam schakelt automatisch de automobielmodus in als de iPhone in een dock geplaatst wordt. Zo ontdekken gebruikers op een simpele manier wat er op de radio gespeeld wordt, ook tijdens het rijden.

Shazam zal de bestaande gratis Shazam toepassing op de App Store blijven ondersteunen, waarbij nieuwe gebruikers een beperkt aantal van vijf tags per maand krijgen. Bestaande Shazam gebruikers zullen al deze fantastische functies ontvangen, zoals zij van Shazam verwachten. Bovendien is de gratis Shazam toepassing nog verder verbeterd zoals de mogelijkheid om tags op een Facebook mini-feed te delen.

Fisher gaat verder: “Vanaf de lancering van de eerste herkenningsservice van muziek op mobiele apparaten in 2002 bepaalt Shazam nu opnieuw de manier waarop gebruikers van mobiele telefonie muziek om hen heen beleven. En nu, zeven jaar later, bieden wij de Shazam fans een sensationele toepassing waarmee zij nieuwe muziek kunnen ontdekken, verkrijgen en delen, op veel meer manieren dan dat zij dat ooit eerder gedaan hebben, terwijl nieuwe gebruikers nog altijd Shazam gratis kunnen downloaden en gebruiken.”

Kenmerken van zowel Shazam als Shazam Encore:

  • Share a music moment: gebruikers kunnen hun tags als een Tweet naar hun followers sturen, naar hun Facebook mini-feed of zelfs als briefkaart naar vrienden zodat zij de tag aan hun eigen collectie in Shazam kunnen toevoegen. Hierbij is het ook mogelijk een preview te krijgen of de track in iTunes te kopen.
  • Track the music journey: tags verschijnen nu op Maps binnen Shazam, samen met de geschiedenis van de tag, om gebruikers te herinneren waar zij waren toen zij de Tag maakten.
  • Learn more about the music: gebruikers kunnen reviews over tracks en albums, en biografieën van artiesten lezen. Ook kunnen zij andere muziek van dezelfde artiest en songteksten bekijken.
  • Personalise Tags: gebruikers kunnen het moment vastleggen door een bestaande of nieuwe foto aan hun tags toe te voegen. Deze foto's worden meteen aan hun iPhone fotoalbum toegevoegd.
  • Store pending Tags: zelfs wanneer gebruikers geen verbinding met gegevens hebben, kunnen zij het muziekmoment opnemen. De onbevestigde tag kan later worden verstuurd als de gegevens weer gelezen kunnen worden en de WiFi-verbinding hersteld is.

De Shazam Encore toepassing is verkrijgbaar voor £2,99/€3,99/$4,99, naargelang de locatie, vanuit de App Store op iPhone en iPod touch of op www.itunes.com/appstore/.

Beide Shazam toepassingen zijn live te vinden in 22 landen over de hele wereld. Lokale versies zijn verkrijgbaar in het Engels (Verenigd Koninkrijk en de VS), Duits, Italiaans, Spaans, Frans, Nederlands, Portugees en Japans.

Over Shazam Entertainment

Shazam is ’s werelds leider als toepassing om muziek op mobiele apparaten te ontdekken, die klanten in staat stelt muziek te ervaren en te delen met elkaar via mobiele apparatuur en Internet. Sinds de lancering meer dan 7 jaar geleden als de eerst specifieke dienst voor mobiele gebruikers om nieuwe muziek te ontdekken, hebben meer dan 50 miljoen mensen van deze service gebruik gemaakt. Shazam heeft een nieuwe manier gecreëerd voor consumenten om met elkaar in contact te komen door middel van hun muzieksmaak en -voorkeur.

Shazam, dat haar hoofdkantoor in Londen heeft, biedt oplossingen ter verbetering van muziekstrategieën van dragers in meer dan 150 landen, waaronder AT&T, T-Mobile en Vodafone. Haar toepassingen worden ingezet op een groot aantal platforms, zoals iPhone, BlackBerry, Android, Symbian en Java.

Shazam Tag Chart, ontwikkeld door de mobile music recognition service van Shazam, wordt permanent door de muziekindustrie genoemd als een echte graadmeter van marktinteresse voorafgaand aan de release van nieuw materiaal en een monitor van het potentieel of een nummer van een artiest een hit kan worden.

Aan de behaalde successen van Shazam is een groot aantal prijzen toegekend, inclusief de Mobile Entertainment Award voor de beste muziekserviceleverancier.

Voor meer informatie, ga naar www.shazam.com

De Shazam naam en symbool zijn handelsmerken van Shazam Entertainment Limited.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogd.

CONTACT:
Shazam
Voor inlichtingen VK/Europa kan men contact opnemen met:
Laura Macdonald of Claudia Bate
+44 207 608 4650
Email: shazam@skywritecomms.com
of
Voor inlichtingen VS kan men contact opnemen met:
Greg Kalish
+1 516 665 3292

Email: shazam@gkcomms.com

Deel: ' Shazam Encore maakt debuut op App Store '


Lees ook